Ardavan Khoshnood

knuten till universitetet, Kandidatexamen, Masterexamen, Läkarexamen, Dr Med Vet, MD, Masterexamen

Forskningsområden

UKÄ subject classification

  • Klinisk medicin
  • Fysiologi
  • Sociologi (exklusive socialt arbete, socialpsykologi och socialantropologi)
  • Rättsmedicin
  • Globaliseringsstudier

Nyckelord

  • Iranska studier, Kriminologi, Akut koronart syndrom, Pahlavi, Syrgasterapi

Forskning

Jag är ST-läkare i akutsjukvård vid Skånes Universitetssjukhus i Lund. Jag har också doktorsexamen i medicinska vetenskaper, klinisk medicin, akutsjukvård, där mitt forskningsfokus ligger på prehospitalt behandling av akut koronart syndrom, akut koronart syndrom, syrgasbehandling vid akut hjärtinfarkt samt trauma.

Från Malmö universitet har jag en två-årig masterexamen i kriminologi. Jag är medlem i en forskningsgrupp som inriktar sig på våldsbrott, gängkriminalitet, gärningsmannaprofilering och kriminalunderrättelse. 

Jag har också en kandidatexamen i Underrättelseanalys från Lunds universitet. Min uppsats handlade om vad som verkligen hände i Iran 1953 när Mohammad Mossadegh störtades i ett populärt uppror av det iranska folket som tog tillbaka shahen till Iran. I denna uppsats avvisar vi CIA:s påstående om att de hade en viktig roll vid Mossadeghs störtande. I stället visar vi att Mossadegh hade förlorat all sitt stöd, och att folk gick ut på gatorna för att ta tillbaka shahen.

Från Malmö Universitet har jag också en masterexamen i Statsvetenskap. Mina huvudintressen inom statsvetenskap samt underrättelseanalys är organisation och struktur av SAVAK, det kejserliga Irans underrättelse- och säkerhetstjänst. Ett annat intresseområde är organisation och struktur av den den Islamiska Republiken Irans underrättelseorgan med fokus på Underrättelseministeriet samt IRGC (islamiska revolutionsgardet).

Senaste forskningsoutput

Ardavan Khoshnood, Akbarzadeh, M., Marcus Carlsson, David Sparv, Bhiladvala, P., Mokhtari, A., David Erlinge & Ulf Ekelund 2018 feb 13 (Accepted/In press) I : Scandinavian Cardiovascular Journal. s. 1-5 5 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

Ardavan Khoshnood, Marcus Carlsson, Akbarzadeh, M., Bhiladvala, P., Roijer, A., David Nordlund, Peter Höglund, Zughaft, D., Todorova, L., Arash Mokhtari, Håkan Arheden, David Erlinge & Ulf Ekelund 2018 I : European Journal of Emergency Medicine. 25, 2, s. 78-84 7 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

Ardavan Khoshnood 2017 sep 19 I : Forensic Sciences Research . 2, 3, s. 158-160

Forskningsoutput: TidskriftsbidragDebate/Note/Editorial

Visa alla (30)