Ardavan Khoshnood

knuten till universitetet, Kandidatexamen, Masterexamen, Läkarexamen, Dr Med Vet, MD

Forskningsområden

UKÄ subject classification

  • Klinisk medicin
  • Fysiologi
  • Sociologi (exklusive socialt arbete, socialpsykologi och socialantropologi)
  • Rättsmedicin
  • Globaliseringsstudier

Nyckelord

  • Iranska studier, Kriminologi, Akut koronart syndrom, Pahlavi, Syrgasterapi

Forskning

Jag är ST-läkare i akutsjukvård vid Skånes Universitetssjukhus i Lund. Jag har också doktorsexamen i medicinska vetenskaper, klinisk medicin, akutsjukvård, där mitt forskningsfokus ligger på prehospitalt behandling av akut koronart syndrom, akut koronart syndrom, syrgasbehandling vid akut hjärtinfarkt samt trauma.

Från Malmö universitet har jag en två-årig masterexamen i kriminologi. Jag är medlem i en forskningsgrupp som inriktar sig på våldsbrott, gängkriminalitet, gärningsmannaprofilering och kriminalunderrättelse. 

Jag har också en kandidatexamen i Underrättelseanalys från Lunds universitet. Min uppsats handlade om vad som verkligen hände i Iran 1953 när Mohammad Mossadegh störtades i ett populärt uppror av det iranska folket som tog tillbaka shahen till Iran. I denna uppsats avvisar vi CIA:s påstående om att de hade en viktig roll vid Mossadeghs störtande. I stället visar vi att Mossadegh hade förlorat all sitt stöd, och att folk gick ut på gatorna för att ta tillbaka shahen.

Mina huvudintressen inom disciplinen underrättelseanalys är organisation och struktur av SAVAK, det kejserliga Irans underrättelse- och säkerhetstjänst. Ett annat intresseområde är organisation och struktur av både VAJA (den islamiska regimens underrättelsetjänst i Iran) och IRGC (islamiska revolutions gardet).

Senaste forskningsoutput

Ardavan Khoshnood 2017 sep 19 I : Forensic Sciences Research . 2, 3, s. 158-160

Forskningsoutput: TidskriftsbidragDebate/Note/Editorial

Ardavan Khoshnood 2017 aug 3 I : Läkartidningen. 114, 35-36, 1 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragDebate/Note/Editorial

Visa alla (29)