Karin Markenroth Bloch

Forskare, plattformsledare 7T LBIC, , Tidigare namn: Karin Markenroth

Forskningsområden

Ämnesklassifikation (UKÄ)

  • Klinisk medicin

Nyckelord

Yrkesarbete

Som plattformsledare för den Nationella 7T anläggningen arbetar jag med att stödja projekt på 7Tn i Lund, samt med att kommunicera med LBIC-ledingen, Bild-och funktion på Skånes Universitetssjukhus samt olika kommerciella partners. Dessutom informerar jag om anläggningens status och dess möjligheter på alla universitets fakultetar och vid andra svenska universitet.

Den nationella 7T anläggningen byggdes upp under 2012-2015, och har varit öppen för forskare sedan hösten 2015. Anläggningen ägs av Lund University Bioimaging center (LBIC) och verksamheten sköts gemensamt av LBIC och bild-och funktion på SUS Lund. Den är öppen för alla svenska forskare genom en projektansökningsprocess. För närvarande utförs projekt inom ett brett spektrum av forskningsområden, till exempel neuroradiologi, neurovetenskap, ortopedi, MR-fysik och MR-säkerhet.

Forskning

Min forskning koncentrerar sig kring hastighetsmätningar med MR, och hur dessa kan användas i neurovaskulära applikationer. 

Dessutom är jag involverad i olika projekt som för ultra-högfälts MR.

Senaste forskningsoutput

Isabella M. Björkman-Burtscher, Karin Markenroth Bloch & Pia C. Maly Sundgren, 2017 sep 12, Neuroimaging: Anatomy Meets Function. Springer International Publishing, s. 69-80 12 s.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/Conference proceedingKapitel samlingsverk

Visa alla (65)