Kirk Scott

Professor

Forskningsområden

UKÄ subject classification

  • Internationell Migration och Etniska Relationer (IMER)
  • Ekonomisk historia
  • Tvärvetenskapliga studier

Forskning

Kirk Scotts forskning ligger främst i skärningspunkten mellan invandrarnas integration och demografi, med fokus på integrering av arbetsmarknaden i allmänhet och dess inverkan på demografisk beteende i synnerhet. För detta ändamål har intresset varit både på den ekonomiska och demografiska integrationen av invandrare själva, liksom på vilka vägar som invandrarnas barn integrerar i värdsamhället. Parallellt med dessa studier har Scott blivit alltmer intresserad av de ekonomiska effekterna av befolkningens åldrande och potentiella politiska svar på de utmaningar som orsakas av en åldrande befolkning.

Samverkan

Scott var ordförande för Svenska Demografiska Föreningen och Nordiska Demografiska Föreningen, och fungerade som studierektor för European Doctoral School of Demography 2009-2011. Han är medlem i: Council of Advisors for Population Europe, the Scientific Board for the European Doctoral School of Demography, Scientific Advisory Board för Division of Ageing and Social Change, Linköpings universitet. Han representerar Vetenskapsrådet på SCBs MONA-referensgruppen.

Undervisning

Scott är för närvarande delaktig i undervisning på både grund och avancerad nivå vid institutionen för ekonomisk historia. Han undervisar också kurser vid Karolinska Institutet, Stockholms universitet, Universitetet i Rom la Sapienza och är involverad i en kurs för specialistläkare på Region Jönköping. Han är dessutom dekan för forskarskolan i ekonomisk demografi vid Centrum för ekonomisk demografi.

Senaste forskningsoutput

Kirk Scott 2017 Elder Law. Numhauser-Henning, A. (red.). London: Edward Elgar Publishing, s. 33–52

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/Conference proceedingKapitel samlingsverk

Kirk Scott 2017 Äldrerätt: ett nytt rättsområde. Mattsson , T. & Numhauser-Henning , A. (red.). Stockholm: Wolters Kluwer

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/Conference proceedingKapitel samlingsverk

Saarela, J. & Kirk Scott 2017 I : International Migration Review. 51, 2, s. 542–564

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

Visa alla (50)