Martin DribeProfessor, FD

Forskningsområden

Ämnesklassifikation (UKÄ)

  • Samhällsvetenskap
  • Ekonomisk historia
  • Övrig annan samhällsvetenskap

Nyckelord

  • demografi

Forskning

Jag är professor i ekonomisk historia med särskild inriktning på ekonomisk demografi och föreståndare för Centrum för ekonomisk demografi. Min forskning behandlar ekonomisk demografi i ett historiskt perspektiv och täcker mortalitet, fruktsamhet, migration, parbildning och social rörlighet. Forskningen har publicerats i de ledande tidskrifterna i demografi och ekonomisk historia. Merparten av min forskning baseras på longitudinella individdata och jag är för närvarande ansvarig för Skånes ekonomisk-demografiska databas och leder även forskningsprogrammet En industristads uppgång och fall: Landskrona befolkningsstudie (Riksbankens Jubileumsfond, 2016-2022).

Jag har undevisat i ekonomisk historia och demografi på alla nivåer men är för närvarande mest involverad på master- och forskarutbildningsnivå. Jag handleder också doktorander i ekonomisk historia men inrikting på ekonomisk demografi.

Senaste forskningsoutput

Finn Hedefalk & Martin Dribe 2018 apr 27 16 s.

Forskningsoutput: KonferensbidragKonferenspaper, ej i proceeding/ej förlagsutgivet

Martin Dribe, Hacker, J. D. & Scalone, F. 2018 (Accepted/In press) I : Journal of Interdisciplinary History.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

Martin Dribe 2018 Metod. Guide för historiska studier . Gustavsson, M. & Svanström, Y. (red.). Lund: Studentlitteratur, s. 213-240

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/Conference proceedingKapitel samlingsverk

Visa alla (142)