Från vardagsliv till kulturhistoria: kvinnors spel i tid och rum

Activity: Talk or presentationInvited talk

Details

Title Från vardagsliv till kulturhistoria: kvinnors spel i tid och rum
Person and role
Description Lundaforskaren Jessica Enevold FD, talar ikväll om Mama Ludens, "den lekande mamman" som oftast förknippats med sin föräldraroll och väldigt sällan med en vuxen kvinna som spelar datorspel.  Hon visar den typiska bilden av datorspel och spelare och hur den håller på att förändras och hur datorspelen intar en alltmer central plats i våra hem och familjer och skriver nya kapitel i vår materiella kultur- och teknikhistoria.
Date/period

2014 Sep 29

Research areas and keywords

Keywords

  • kulturhistoria, digital kultur, genusvetenskap, vardagskultur, vardagsliv, datorspel, kvinnor, etnologi, medievetenskap, spel, lek, tid, rum
Related organisations
Lundaforskaren Jessica Enevold FD, talar ikväll om Mama Ludens, "den lekande mamman" som oftast förknippats med sin föräldraroll och väldigt sällan med en vuxen kvinna som spelar datorspel.  Hon visar den typiska bilden av datorspel och spelare och hur den håller på att förändras och hur datorspelen intar en alltmer central plats i våra hem och familjer och skriver nya kapitel i vår materiella kultur- och teknikhistoria.
2014 Sep 29

External organisation (Government)

NameHuddinge Bibliotek
CityHuddinge
CountrySweden

Related projects

Jessica Enevold

2010/01/012011/12/31

Project: Research

View all (1)