Den kommunikativa organisationen – slutrapport

Research output: Book/ReportReport

Standard

Den kommunikativa organisationen – slutrapport. / Heide, Mats; Simonsson, Charlotte; Nothhaft, Howard; Andersson, Rickard; von Platen, Sara.

Sveriges Kommunikatörer, 2019. 30 p.

Research output: Book/ReportReport

Harvard

APA

CBE

MLA

Heide, Mats et al. Den kommunikativa organisationen – slutrapport Sveriges Kommunikatörer. 2019.

Vancouver

Author

RIS

TY - BOOK

T1 - Den kommunikativa organisationen – slutrapport

AU - Heide, Mats

AU - Simonsson, Charlotte

AU - Nothhaft, Howard

AU - Andersson, Rickard

AU - von Platen, Sara

PY - 2019/2/12

Y1 - 2019/2/12

N2 - Den kommunikativa organisationen – vår definitionEn kommunikativ organisation har ständigt kommunikation på agendan. Det finns i organisationen en utbredd förståelse för att kommunikation är en förutsättning för en organisations existens, måluppfyllelse och framgång. Ett genomtänkt och välfungerande kommunikationssystem är grundläggande. I den kommunikativa organisationen värdesätts olika röster och det existerar ett aktivt lyssnande för att organisationen ska kunna utvecklas, anpassas till förändringar och leda utvecklingen. Dialogen värdesätts som ett medel för att uppnå tillräcklig ömsesidig förståelse föratt kunna handla klokt. Chefer och medarbetare har kommunikativ kompetens och tar ansvar för kommunikationen. Organisationskulturen ligger i linje med organisationensverksamhetsmål och är ett stöd för medarbetarna i deras kommunikativa uppdrag. Kommunikatörerna är kommunikationsexperter, omvärldsanalytiker och driver utvecklingen av organisationens kommunikation.Sju steg mot den kommunikativaorganisationen1. Utveckla synen på kommunikation.2. Ompröva värdeskapande, mål och mätning.3. Reflektera över kommunikatörers kompetens, placering och uppdrag.4. Skapa ett öppet kommunikationsklimat som skapar tillit.5. Sätt ledningens kommunikation på kartan.6. Hjälp chefer i deras roll som meningsskapare – skapa en modernare intern kommunikation.7. Stötta medarbetarna i deras kommunikativa uppdrag.

AB - Den kommunikativa organisationen – vår definitionEn kommunikativ organisation har ständigt kommunikation på agendan. Det finns i organisationen en utbredd förståelse för att kommunikation är en förutsättning för en organisations existens, måluppfyllelse och framgång. Ett genomtänkt och välfungerande kommunikationssystem är grundläggande. I den kommunikativa organisationen värdesätts olika röster och det existerar ett aktivt lyssnande för att organisationen ska kunna utvecklas, anpassas till förändringar och leda utvecklingen. Dialogen värdesätts som ett medel för att uppnå tillräcklig ömsesidig förståelse föratt kunna handla klokt. Chefer och medarbetare har kommunikativ kompetens och tar ansvar för kommunikationen. Organisationskulturen ligger i linje med organisationensverksamhetsmål och är ett stöd för medarbetarna i deras kommunikativa uppdrag. Kommunikatörerna är kommunikationsexperter, omvärldsanalytiker och driver utvecklingen av organisationens kommunikation.Sju steg mot den kommunikativaorganisationen1. Utveckla synen på kommunikation.2. Ompröva värdeskapande, mål och mätning.3. Reflektera över kommunikatörers kompetens, placering och uppdrag.4. Skapa ett öppet kommunikationsklimat som skapar tillit.5. Sätt ledningens kommunikation på kartan.6. Hjälp chefer i deras roll som meningsskapare – skapa en modernare intern kommunikation.7. Stötta medarbetarna i deras kommunikativa uppdrag.

UR - https://sverigeskommunikatorer.se/fakta-och-verktyg/forskning/kommunikativa-organisationer/

M3 - Rapport

SN - 978-91-519-0404-7

BT - Den kommunikativa organisationen – slutrapport

PB - Sveriges Kommunikatörer

ER -