Digitalisering och socialt arbete - en kunskapsöversikt

Research output: Book/ReportReport

Standard

Digitalisering och socialt arbete - en kunskapsöversikt. / Svensson, Lupita; Larsson, Stefan.

5 ed. Landskrona : Lunds universitets internetinstitut (LUii), 2017. 58 p. (LUii reports; Vol. 3, No. 5).

Research output: Book/ReportReport

Harvard

Svensson, L & Larsson, S 2017, Digitalisering och socialt arbete - en kunskapsöversikt. LUii reports, no. 5, vol. 3, vol. 3, 5 edn, Lunds universitets internetinstitut (LUii), Landskrona.

APA

Svensson, L., & Larsson, S. (2017). Digitalisering och socialt arbete - en kunskapsöversikt. (5 ed.) (LUii reports; Vol. 3, No. 5). Landskrona: Lunds universitets internetinstitut (LUii).

CBE

Svensson L, Larsson S 2017. Digitalisering och socialt arbete - en kunskapsöversikt. 5 ed. Landskrona: Lunds universitets internetinstitut (LUii). 58 p. (LUii reports; 5).

MLA

Svensson, Lupita and Stefan Larsson Digitalisering och socialt arbete - en kunskapsöversikt 5 udg. LUii reports; 5. Landskrona: Lunds universitets internetinstitut (LUii). 2017.

Vancouver

Svensson L, Larsson S. Digitalisering och socialt arbete - en kunskapsöversikt. 5 ed. Landskrona: Lunds universitets internetinstitut (LUii), 2017. 58 p. (LUii reports; 5).

Author

Svensson, Lupita ; Larsson, Stefan. / Digitalisering och socialt arbete - en kunskapsöversikt. 5 ed. Landskrona : Lunds universitets internetinstitut (LUii), 2017. 58 p. (LUii reports; 5).

RIS

TY - BOOK

T1 - Digitalisering och socialt arbete - en kunskapsöversikt

AU - Svensson, Lupita

AU - Larsson, Stefan

PY - 2017/3/7

Y1 - 2017/3/7

N2 - Det finns i Sverige en allt tydligare politisk vilja att katalysera digitalisering- en av offentlig sektor, inklusive det kommunala sociala arbetet. Samtidigt pågår också en omfattande digitalisering av det svenska samhället överlag som det kommunala sociala arbetet har att hantera både på organisations-, handläggar- såväl som brukarnivå. Men hur ser det forskningsbaserade kunskapsläget ut?Vi redogör i denna kunskapsöversikt både för ett internationellt såväl som nationellt forskningsläge med fokus på sociala medier och organisation, men också mer specifikt för de etiska och normativa frågeställningar som litteraturen lyfter fram i relationen digitalisering och socialt arbete. Vi delar upp digitaliseringsbegreppet i två vågor, för att tydliggöra vilken typ av digitalisering som avses, och vi delar upp slutsatserna i fyra kategorier för att tydliggöra hur karaktären på utmaningar och möjligheter ser ut, som i vår analys därmed i huvudsak härrör till: 1. Professionen; 2. Tekniken; 3. Organisationen; och 4. Juridiken.Samtidigt kan vi i denna kunskapsöversikt konstatera att fältet kring digi- talisering och det sociala arbetet, socialtjänsten och sociala myndigheter är relativt outvecklat som forskningsdisciplin, inte minst när det gäller den explicit svenska kontexten. Här finns fortfarande en tonvikt vid upptäck- ande och initierande av ny teknik och diskussioner stannar vid hur det professionella sociala arbetet kan utvecklas genom att ta till sig den nya digitala tekniken, och påfallande många resonemang handlar om hur svår och utmanande digitaliseringen är för det sociala arbetet.Denna kunskapsöversikt publiceras av Lunds universitets internetinstitut (LUii) inom ramarna för ett samarbete med Helsingborg stad. Författare är Lupita Svensson, filosofie doktor i socialt arbete och lektor vid Social- högskolan vid Lunds universitet, och Stefan Larsson, rättssociolog, jurist och docent i teknik och social förändring. Översikten har finansierats av FoU Helsingborg och Vinnova.

AB - Det finns i Sverige en allt tydligare politisk vilja att katalysera digitalisering- en av offentlig sektor, inklusive det kommunala sociala arbetet. Samtidigt pågår också en omfattande digitalisering av det svenska samhället överlag som det kommunala sociala arbetet har att hantera både på organisations-, handläggar- såväl som brukarnivå. Men hur ser det forskningsbaserade kunskapsläget ut?Vi redogör i denna kunskapsöversikt både för ett internationellt såväl som nationellt forskningsläge med fokus på sociala medier och organisation, men också mer specifikt för de etiska och normativa frågeställningar som litteraturen lyfter fram i relationen digitalisering och socialt arbete. Vi delar upp digitaliseringsbegreppet i två vågor, för att tydliggöra vilken typ av digitalisering som avses, och vi delar upp slutsatserna i fyra kategorier för att tydliggöra hur karaktären på utmaningar och möjligheter ser ut, som i vår analys därmed i huvudsak härrör till: 1. Professionen; 2. Tekniken; 3. Organisationen; och 4. Juridiken.Samtidigt kan vi i denna kunskapsöversikt konstatera att fältet kring digi- talisering och det sociala arbetet, socialtjänsten och sociala myndigheter är relativt outvecklat som forskningsdisciplin, inte minst när det gäller den explicit svenska kontexten. Här finns fortfarande en tonvikt vid upptäck- ande och initierande av ny teknik och diskussioner stannar vid hur det professionella sociala arbetet kan utvecklas genom att ta till sig den nya digitala tekniken, och påfallande många resonemang handlar om hur svår och utmanande digitaliseringen är för det sociala arbetet.Denna kunskapsöversikt publiceras av Lunds universitets internetinstitut (LUii) inom ramarna för ett samarbete med Helsingborg stad. Författare är Lupita Svensson, filosofie doktor i socialt arbete och lektor vid Social- högskolan vid Lunds universitet, och Stefan Larsson, rättssociolog, jurist och docent i teknik och social förändring. Översikten har finansierats av FoU Helsingborg och Vinnova.

KW - digitalisering

KW - socialt arbete

KW - professionskultur

KW - socialt arbete i Sverige

KW - teknik

KW - ny teknik

KW - offentlig verksamhet

KW - verksamhetsutveckling

KW - internet

M3 - Rapport

SN - 978-91-982312-6-7

VL - 3

T3 - LUii reports

BT - Digitalisering och socialt arbete - en kunskapsöversikt

PB - Lunds universitets internetinstitut (LUii)

CY - Landskrona

ER -