Kan samma XML stödja både HTML och VoiceXML? En studie i voice browsing och VoiceXML

Research output: ThesisMaster's Thesis

Standard

Kan samma XML stödja både HTML och VoiceXML? En studie i voice browsing och VoiceXML. / Nordström, Linda; Andersson, Åsa.

Department of Informatics, Lund University, 2001. 61 p.

Research output: ThesisMaster's Thesis

Harvard

Nordström, L & Andersson, Å 2001, 'Kan samma XML stödja både HTML och VoiceXML? En studie i voice browsing och VoiceXML', Master, Department of Informatics.

APA

Nordström, L., & Andersson, Å. (2001). Kan samma XML stödja både HTML och VoiceXML? En studie i voice browsing och VoiceXML. Department of Informatics, Lund University.

CBE

Nordström L, Andersson Å. 2001. Kan samma XML stödja både HTML och VoiceXML? En studie i voice browsing och VoiceXML. Department of Informatics, Lund University. 61 p.

MLA

Nordström, Linda and Åsa Andersson Kan samma XML stödja både HTML och VoiceXML? En studie i voice browsing och VoiceXML Department of Informatics, Lund University. 2001.

Vancouver

Nordström L, Andersson Å. Kan samma XML stödja både HTML och VoiceXML? En studie i voice browsing och VoiceXML. Department of Informatics, Lund University, 2001. 61 p.

Author

Nordström, Linda ; Andersson, Åsa. / Kan samma XML stödja både HTML och VoiceXML? En studie i voice browsing och VoiceXML. Department of Informatics, Lund University, 2001. 61 p.

RIS

TY - THES

T1 - Kan samma XML stödja både HTML och VoiceXML?

T2 - En studie i voice browsing och VoiceXML

AU - Nordström, Linda

AU - Andersson, Åsa

PY - 2001

Y1 - 2001

N2 - Denna magisteruppsats tar upp voice browsing utifrån den nya standarden VoiceXML. Uppsatsen är en undersökning av VoiceXML och XML. Undersökningens fokus ligger främst på de båda teknikerna, vars fördelar såväl som nackdelar presenteras och analyseras. XML ställs även i jämförelse med befintliga kompletterande tekniker som till exempel dess föregångare SGML och HTML. Undersökningen belyser och diskuterar viktiga faktorer som ger respektive teknik dess olika möjligheter och egenskaper.Hela undersökningen skedde på Sync Business Process Integration AB (Sync) i Malmö. Syncs system- och mjukvaruarkitektur fungerade som plattform för undersökningens praktiska delar, såsom installation avVoiceXML-stödjande verktyg och implementering av skarpt avgränsadedataflödesdiagram samt laborationer i trial-and-error form.Undersökningens huvudsyfte var att studera de båda teknikerna, VoiceXML:s och XML:s kompatibilitet. Dessutom undersökte vi om samma XML som används med HTML också kan användas för VoiceXML. Undersökningen visade att de båda teknikerna är förenliga och dessutom att likheterna mellan HTML-lösningen och VoiceXML-lösningen är stora, med endast marginella skillnader.Genom undersökningen kunde vi se att VoiceXML har många fördelar men också begränsningar. Vi tror att språket har en framtid vid utveckling av röstbaserade gränssnitt, men att själva tekniken fortfarande har behov av att vidareutvecklas. Det ligger hos de användande utvecklarna att förflytta tekniken framåt.

AB - Denna magisteruppsats tar upp voice browsing utifrån den nya standarden VoiceXML. Uppsatsen är en undersökning av VoiceXML och XML. Undersökningens fokus ligger främst på de båda teknikerna, vars fördelar såväl som nackdelar presenteras och analyseras. XML ställs även i jämförelse med befintliga kompletterande tekniker som till exempel dess föregångare SGML och HTML. Undersökningen belyser och diskuterar viktiga faktorer som ger respektive teknik dess olika möjligheter och egenskaper.Hela undersökningen skedde på Sync Business Process Integration AB (Sync) i Malmö. Syncs system- och mjukvaruarkitektur fungerade som plattform för undersökningens praktiska delar, såsom installation avVoiceXML-stödjande verktyg och implementering av skarpt avgränsadedataflödesdiagram samt laborationer i trial-and-error form.Undersökningens huvudsyfte var att studera de båda teknikerna, VoiceXML:s och XML:s kompatibilitet. Dessutom undersökte vi om samma XML som används med HTML också kan användas för VoiceXML. Undersökningen visade att de båda teknikerna är förenliga och dessutom att likheterna mellan HTML-lösningen och VoiceXML-lösningen är stora, med endast marginella skillnader.Genom undersökningen kunde vi se att VoiceXML har många fördelar men också begränsningar. Vi tror att språket har en framtid vid utveckling av röstbaserade gränssnitt, men att själva tekniken fortfarande har behov av att vidareutvecklas. Det ligger hos de användande utvecklarna att förflytta tekniken framåt.

M3 - Masteruppsats

PB - Department of Informatics, Lund University

ER -