Konst och Vetenskap: Om ett annorlunda möte

Research output: Book/ReportReport

Abstract

Idag utvecklas så mycket kunskap genom en strid ström av korta forskningsprojekt att det långvariga börjar höra till ovanligheterna. Just därför har vi stannat till inför det i dag 7-åriga samspelet mellan Tryckolera och Certec. Även det var ursprungligen ett tidsavgränsat projekt. Vad är det som har gett det en sådan bärkraft genom åren? Svaret överraskade oss själva: uthålligheten har uppkommit genom att kärnan är mötet mellan konst och vetenskap.

Sådana möten hör till det som både samhälle och kultur ofta förespråkar i övergripande termer. Medvetna ansatser i samma riktning görs ibland också inifrån konsten och vetenskapen. Men i det här fallet ingick mötet alls inte i avsikten, och vi som har varit med i arbetet har faktiskt inte tänkt i de termerna inuti projektet. Efter så många år av hemmablindhet är det därför spännande att resa frågan om grundbulten kanske är något så enkelt och samtidigt så fint som att konstens frågor och vetenskapens frågor-och-svar här råkat få en mötesplats, om ock oavsiktligt.

Details

Authors
Organisations
Research areas and keywords

Subject classification (UKÄ) – MANDATORY

  • Human Computer Interaction

Keywords

  • Kognitiva funktionshinder (utvecklingsstörning och hjärnskador), Kognitiv assistans, Språk-kommunikation-digitala bilder
Original languageSwedish
Publisher[Publisher information missing]
Volume1
Publication statusPublished - 2001
Publication categoryResearch

Publication series

NameCertec
Volume1
ISSN (Print)1101-9956

Total downloads

No data available