Kränkningar, trakasserier och hot på nätet. Delrapport till Ungdomsstyrelsen med fokus på kvantitativ kartläggning.

Research output: Book/ReportReport

Standard

Kränkningar, trakasserier och hot på nätet. Delrapport till Ungdomsstyrelsen med fokus på kvantitativ kartläggning. / Svensson, Måns; Dahlstrand, Karl.

Rättssociologiska institutionen Lunds universitet, 2013. 33 p.

Research output: Book/ReportReport

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

RIS

TY - BOOK

T1 - Kränkningar, trakasserier och hot på nätet. Delrapport till Ungdomsstyrelsen med fokus på kvantitativ kartläggning.

AU - Svensson, Måns

AU - Dahlstrand, Karl

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Den här delrapporten utgår från empirisk data som samlats in inom ramen för det rättssociologiska forskningsprojektet Kränkningar i en digital kontext som finansieras av Brottsofferfonden. Bearbetningen har genomförts av Måns Svensson (projektansvarig) och Karl Dahlstrand, båda verksamma vid Rättssociologiska institutionen vid Lunds universitet. Rapporten har sammanställts på uppdrag av Ungdomsstyrelsen och skall utgöra ett kunskapsunderlag till myndighetens regeringsuppdrag (U2013/4492/UC) Uppdrag att genomföra insatser mot kränkningar, trakasserier och hot via internet och andra interaktiva medier.

AB - Den här delrapporten utgår från empirisk data som samlats in inom ramen för det rättssociologiska forskningsprojektet Kränkningar i en digital kontext som finansieras av Brottsofferfonden. Bearbetningen har genomförts av Måns Svensson (projektansvarig) och Karl Dahlstrand, båda verksamma vid Rättssociologiska institutionen vid Lunds universitet. Rapporten har sammanställts på uppdrag av Ungdomsstyrelsen och skall utgöra ett kunskapsunderlag till myndighetens regeringsuppdrag (U2013/4492/UC) Uppdrag att genomföra insatser mot kränkningar, trakasserier och hot via internet och andra interaktiva medier.

KW - kriminologi

KW - rättssociologi

KW - straffrätt

KW - ungdomar

KW - Kränkningar på nätet

KW - cybernormer

KW - normer

M3 - Rapport

BT - Kränkningar, trakasserier och hot på nätet. Delrapport till Ungdomsstyrelsen med fokus på kvantitativ kartläggning.

PB - Rättssociologiska institutionen Lunds universitet

ER -