Medlemmarna sviker facket

Research output: Contribution to specialist publication or newspaperNewspaper article

Standard

Medlemmarna sviker facket. / Kjellberg, Anders.

In: Webbtv-kanalen Vad står på spel, 14.04.2010.

Research output: Contribution to specialist publication or newspaperNewspaper article

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

RIS

TY - GEN

T1 - Medlemmarna sviker facket

AU - Kjellberg, Anders

N1 - <a href=http://www.soc.lu.se/anders-kjellberg>Anders Kjellbergs hemsida</a> </br> </br> Vad står på spels hemsida: <a href=http://www.vadstarpaspel.se/>klicka här</a>

PY - 2010/4/14

Y1 - 2010/4/14

N2 - Den ekonomiska krisen borde öka benägenheten att ansluta sig till facket, men medlemmarna sviker och störst är raset hos hotell- och restauranganställda. Anders Kjellberg är docent i sociologi och forskar vid Lunds universitet kring facklig anslutning. - Mellan 2006 och 2008 sjönk fackanslutningen från 77% till 71%. Hade det inte varit för lågkonjunkturen hade raset varit ännu större, säger Kjellberg. Huvudförklaringen till medlemsraset menar han är att a-kasseavgifterna höjdes 2007. Saco har sett en medlemstillväxt men det beror främst på att det idag finns fler högskoleutbildade. Vidare kommenteras den pågående avtalsrörelsen i detta inslag från webbtv-kanalen "Vad står på spel" som lades ut 14 april 2010.

AB - Den ekonomiska krisen borde öka benägenheten att ansluta sig till facket, men medlemmarna sviker och störst är raset hos hotell- och restauranganställda. Anders Kjellberg är docent i sociologi och forskar vid Lunds universitet kring facklig anslutning. - Mellan 2006 och 2008 sjönk fackanslutningen från 77% till 71%. Hade det inte varit för lågkonjunkturen hade raset varit ännu större, säger Kjellberg. Huvudförklaringen till medlemsraset menar han är att a-kasseavgifterna höjdes 2007. Saco har sett en medlemstillväxt men det beror främst på att det idag finns fler högskoleutbildade. Vidare kommenteras den pågående avtalsrörelsen i detta inslag från webbtv-kanalen "Vad står på spel" som lades ut 14 april 2010.

KW - sociologi

KW - fackförening

KW - organisationsgrad

KW - avtalsrörelse

KW - hotell- och restauranganställda

KW - sociology

KW - medlemsras

M3 - Dagstidnings-/nyhetsartikel

JO - Webbtv-kanalen Vad står på spel

T2 - Webbtv-kanalen Vad står på spel

JF - Webbtv-kanalen Vad står på spel

ER -