Nätkränkningar: en studie av svenska ungdomars normer och beteenden

Research output: Book/ReportReport

Standard

Nätkränkningar: en studie av svenska ungdomars normer och beteenden. / Svensson, Måns; Dahlstrand, Karl.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, 2014. 100 p.

Research output: Book/ReportReport

Harvard

APA

CBE

Svensson M, Dahlstrand K 2014. Nätkränkningar: en studie av svenska ungdomars normer och beteenden. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. 100 p.

MLA

Vancouver

Svensson M, Dahlstrand K. Nätkränkningar: en studie av svenska ungdomars normer och beteenden. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, 2014. 100 p.

Author

Svensson, Måns ; Dahlstrand, Karl. / Nätkränkningar: en studie av svenska ungdomars normer och beteenden. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, 2014. 100 p.

RIS

TY - BOOK

T1 - Nätkränkningar: en studie av svenska ungdomars normer och beteenden

AU - Svensson, Måns

AU - Dahlstrand, Karl

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Den här rapporten utgår från empirisk data som samlats in inom ramen för det rättssociologiska forskningsprojektet Kränkningar i en digital kontext som finansieras av Brottsofferfonden. Bearbetningen har genomförts av Måns Svensson (projektansvarig) och Karl Dahlstrand, båda verksamma vid Rättssociologiska institutionen vid Lunds universitet. Rapporten har sammanställts på uppdrag av Ungdomsstyrelsen och skall utgöra ett kunskapsunderlag till myndighetens regeringsuppdrag (U2013/4492/UC) Uppdrag att genomföra insatser mot kränkningar, trakasserier och hot via internet och andra interaktiva medier. Inom ramen för uppdraget skall Ungdomsstyrelsen genomföra insatser för att förebygga kränkningar, trakasserier och hot som riktas mot flickor och pojkar samt unga kvinnor och unga män via internet och andra interaktiva medier. Uppdraget ska genomföras utifrån ett jämställdhetsperspektiv vilket bl.a. innebär att flickors och unga kvinnors situation och behov särskilt ska uppmärksammas. Ungdomsstyrelsen ska också beakta internets betydelse för yttrandefriheten och den demokratiska debatten.

AB - Den här rapporten utgår från empirisk data som samlats in inom ramen för det rättssociologiska forskningsprojektet Kränkningar i en digital kontext som finansieras av Brottsofferfonden. Bearbetningen har genomförts av Måns Svensson (projektansvarig) och Karl Dahlstrand, båda verksamma vid Rättssociologiska institutionen vid Lunds universitet. Rapporten har sammanställts på uppdrag av Ungdomsstyrelsen och skall utgöra ett kunskapsunderlag till myndighetens regeringsuppdrag (U2013/4492/UC) Uppdrag att genomföra insatser mot kränkningar, trakasserier och hot via internet och andra interaktiva medier. Inom ramen för uppdraget skall Ungdomsstyrelsen genomföra insatser för att förebygga kränkningar, trakasserier och hot som riktas mot flickor och pojkar samt unga kvinnor och unga män via internet och andra interaktiva medier. Uppdraget ska genomföras utifrån ett jämställdhetsperspektiv vilket bl.a. innebär att flickors och unga kvinnors situation och behov särskilt ska uppmärksammas. Ungdomsstyrelsen ska också beakta internets betydelse för yttrandefriheten och den demokratiska debatten.

KW - kriminologi

KW - rättsregler

KW - internet

KW - sociala normer

KW - cybernormer

KW - rättssociologi

KW - ungdomsforskning

KW - nätkränkningar

KW - näthat

KW - mobbning

KW - juridik

KW - sociala medier

KW - nätkränkningar

M3 - Rapport

BT - Nätkränkningar: en studie av svenska ungdomars normer och beteenden

PB - Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor

ER -