Nytestmentlig grekiska

Research output: Book/ReportBook

Abstract

Att lära sig ett främmande språk som grekiska är varken svårare eller lättare än att lära sig andra språk, men det tar tid och innebär en hel del arbete. Denna grundläggande lärobok i nytestamentlig grekiska innehåller allt det du behöver för att kunna börja läsa Nya testamentet på dess grundspråk.

Nytestamentlig grekiska inleds med en presentation av det grekiska alfabetet, dess tecken och uttal. Övriga kapitel har olika grammatiska moment i fokus och är upplagda så att du först lär dig de ord och konstruktioner som är vanligast i Nya testamentet. Här finns en mängd förklarande exempel, faktarutor, övningar med facit samt fördjupningar som stödjer dig i ditt lärande. I slutet av boken finns en uppslagsdel med ordlista, temaformer för verb och en kortfattad grammatik som påminner dig om vad de olika grammatiska termerna står för.

Till boken hör även ljudfiler med exempel på ord, böjningsmönster och texter från Nya testamentet. Ljudfilerna är inlästa med det traditionella uttal som fortfarande dominerar vid de flesta universitet, både i Sverige och i stora delar av världen.

Nytestamentlig grekiska vänder sig först och främst till studenter som läser sin första kurs i nytestamentlig grekiska. Den är också tänkt som ett lättillgängligt material för exempelvis präster och pastorer som vill hålla sina kunskaper i grekiska vid liv.

Details

Authors
Organisations
Research areas and keywords

Subject classification (UKÄ) – MANDATORY

  • Religious Studies

Keywords

  • New Testament Greek, Koine Greek, New Testament
Original languageSwedish
PublisherStudentlitteratur AB
Number of pages488
ISBN (Print)9789144080505
Publication statusPublished - 2014
Publication categoryResearch
Peer-reviewedNo

Bibliographic note

The information about affiliations in this record was updated in December 2015. The record was previously connected to the following departments: New Testament Studies (015017052)