Ojämlikhetens nya geografi. Texter om stadens och rummets förändringar under den globala kapitalismen

Research output: Book/ReportAnthology (editor)

Standard

Ojämlikhetens nya geografi. Texter om stadens och rummets förändringar under den globala kapitalismen. / Lund Hansen, Anders (Editor); Wennerhag, Magnus (Editor).

Atlas, 2011. 203 p.

Research output: Book/ReportAnthology (editor)

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

RIS

TY - BOOK

T1 - Ojämlikhetens nya geografi. Texter om stadens och rummets förändringar under den globala kapitalismen

A2 - Lund Hansen, Anders

A2 - Wennerhag, Magnus

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Vem har rätt till staden i en tid präglad av ökad ojämlikhet, gentrifiering och konkurrens städer emellan? Hur har nyliberalismen berett rum för kapitalismen genom att frånta människor deras platser och rättigheter? Vilka är förutsättningarna för samhällsförändring? I Ojämlikhetens nya geografi analyserar kulturgeografen David Harvey den globala kapitalismens nya rumslighet och den ojämlikhet som den skapar. Han diskuterar hur vår kunskap om dessa processer kan bidra till att både stärka jämlikheten och förbättra miljön. Boken innehåller några av Harveys mest betydande texter och teorier. Här finns både nyskrivet och äldre material från ett författarskap som under fyra årtionden gett oss viktiga inblickar i kapitalismens rumsliga dimension.

AB - Vem har rätt till staden i en tid präglad av ökad ojämlikhet, gentrifiering och konkurrens städer emellan? Hur har nyliberalismen berett rum för kapitalismen genom att frånta människor deras platser och rättigheter? Vilka är förutsättningarna för samhällsförändring? I Ojämlikhetens nya geografi analyserar kulturgeografen David Harvey den globala kapitalismens nya rumslighet och den ojämlikhet som den skapar. Han diskuterar hur vår kunskap om dessa processer kan bidra till att både stärka jämlikheten och förbättra miljön. Boken innehåller några av Harveys mest betydande texter och teorier. Här finns både nyskrivet och äldre material från ett författarskap som under fyra årtionden gett oss viktiga inblickar i kapitalismens rumsliga dimension.

M3 - Antologi (redaktör)

SN - 978-91-7389-929-1

BT - Ojämlikhetens nya geografi. Texter om stadens och rummets förändringar under den globala kapitalismen

PB - Atlas

ER -