Praktikprojekt och näringslivssamverkan för motivation och djupinlärning

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingPaper in conference proceeding

Standard

Praktikprojekt och näringslivssamverkan för motivation och djupinlärning. / Regnell, Björn.

[Host publication title missing]. Lunds Tekniska Högskola, 2005.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingPaper in conference proceeding

Harvard

Regnell, B 2005, Praktikprojekt och näringslivssamverkan för motivation och djupinlärning. in [Host publication title missing]. Lunds Tekniska Högskola, LTHs 3:e Pedagogiska inspirationskonferens, 2005, Lund, Sweden, 2005/05/31.

APA

Regnell, B. (2005). Praktikprojekt och näringslivssamverkan för motivation och djupinlärning. In [Host publication title missing] Lunds Tekniska Högskola.

CBE

Regnell B. 2005. Praktikprojekt och näringslivssamverkan för motivation och djupinlärning. In [Host publication title missing]. Lunds Tekniska Högskola.

MLA

Regnell, Björn "Praktikprojekt och näringslivssamverkan för motivation och djupinlärning". [Host publication title missing]. Lunds Tekniska Högskola. 2005.

Vancouver

Regnell B. Praktikprojekt och näringslivssamverkan för motivation och djupinlärning. In [Host publication title missing]. Lunds Tekniska Högskola. 2005

Author

Regnell, Björn. / Praktikprojekt och näringslivssamverkan för motivation och djupinlärning. [Host publication title missing]. Lunds Tekniska Högskola, 2005.

RIS

TY - GEN

T1 - Praktikprojekt och näringslivssamverkan för motivation och djupinlärning

AU - Regnell, Björn

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - I kursen ETS170 kravhantering erbjuds studenterna möjligheten att genomföra praktikprojekt i samarbete med näringslivet. Praktikprojekten utgör 2 av 5 poäng och genomförs i grupper av 3-5 studenter. I dessa skarpa projekt tillämpar studenterna teorin i kursen på verkliga industriella problem och får genom stort eget ansvar prova sina förmågor att gå från teori till praktisk handling i en verklig ingenjörssituation. Det lokala näringslivet bidrar med problemformuleringar och handledning. Lärarna vid LTH bidrar med coaching av projektgruppen och stimulerar till självständig värdering av kurslitteraturens världsbild. Praktikprojekten examineras i huvudsak baserat på en erfarenhetsrapport som varje projektgrupp författar där studenterna lärande redovisas i relation till kursens inlärningsmål. För att sprida lärdomarna mellan grupperna tillämpas korsvis kamratgranskning. Dessutom redovisas projekten på en avslutande konferens där även näringslivet deltar. En svårighet är beroendet av lärarnas industriella kontaktnät, en annan de omfattande förberedelser som krävs. Enligt kursutvärderingarna är projektet en ovärderlig motivationsskapare och inriktningen mot djupinlärning hos studenterna är tydlig.

AB - I kursen ETS170 kravhantering erbjuds studenterna möjligheten att genomföra praktikprojekt i samarbete med näringslivet. Praktikprojekten utgör 2 av 5 poäng och genomförs i grupper av 3-5 studenter. I dessa skarpa projekt tillämpar studenterna teorin i kursen på verkliga industriella problem och får genom stort eget ansvar prova sina förmågor att gå från teori till praktisk handling i en verklig ingenjörssituation. Det lokala näringslivet bidrar med problemformuleringar och handledning. Lärarna vid LTH bidrar med coaching av projektgruppen och stimulerar till självständig värdering av kurslitteraturens världsbild. Praktikprojekten examineras i huvudsak baserat på en erfarenhetsrapport som varje projektgrupp författar där studenterna lärande redovisas i relation till kursens inlärningsmål. För att sprida lärdomarna mellan grupperna tillämpas korsvis kamratgranskning. Dessutom redovisas projekten på en avslutande konferens där även näringslivet deltar. En svårighet är beroendet av lärarnas industriella kontaktnät, en annan de omfattande förberedelser som krävs. Enligt kursutvärderingarna är projektet en ovärderlig motivationsskapare och inriktningen mot djupinlärning hos studenterna är tydlig.

KW - SoTL

KW - näringslivssamverkan

KW - Praktik

KW - motivation

M3 - Konferenspaper i proceeding

BT - [Host publication title missing]

PB - Lunds Tekniska Högskola

ER -