Risk & Risici

Research output: Book/ReportAnthology (editor)

Standard

Risk & Risici. / Persson, Johannes (Editor); Sahlin, Nils-Eric (Editor).

Bokförlaget Nya Doxa, 2008. 318 p.

Research output: Book/ReportAnthology (editor)

Harvard

Persson, J & Sahlin, N-E (eds) 2008, Risk & Risici. Bokförlaget Nya Doxa.

APA

Persson, J., & Sahlin, N-E. (Eds.) (2008). Risk & Risici. Bokförlaget Nya Doxa.

CBE

Persson J, Sahlin N-E, ed. 2008. Risk & Risici. Bokförlaget Nya Doxa. 318 p.

MLA

Persson, Johannes and Nils-Eric Sahlin, ed. Risk & Risici Bokförlaget Nya Doxa. 2008.

Vancouver

Persson J, (ed.), Sahlin N-E, (ed.). Risk & Risici. Bokförlaget Nya Doxa, 2008. 318 p.

Author

RIS

TY - BOOK

T1 - Risk & Risici

A2 - Persson, Johannes

A2 - Sahlin, Nils-Eric

N1 - The information about affiliations in this record was updated in December 2015. The record was previously connected to the following departments: The Vårdal Institute (016540000), Theoretical Philosophy (015001002), Department of Philosophy (015001000), Department of Medical Ethics (013230023)

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Denna volym tar upp ett flertal aktuella frågor och problem inom samtida risk- och beslutsforskning. Frågor och problem som inte endast har med en enskild riskfråga att göra utan som är av mer allmän natur. De måste hanteras och diskuteras oavsett om man primärt är intresserad av nanoteknologi, genmodifiering eller klimatfrågor. Det finns många sätt att ordna bidragen i en antologi på, till exempel tematiskt, lexikografiskt och fackvetenskapligt. Denna bok skulle också ha kunnat tudelas efter vilket språk författarna valt att skriva på, danska eller svenska, men det skulle ha förstört poängen med att ge ut en tvåspråkig antologi. Vårt givande dansk-svenska samarbete, som inleddes 2001 i Lund, har, med sina möjligheter och risker, varit genuint tvåspråkigt och givande flervetenskapligt. Av dessa och andra skäl har vi valt att placera bidragen i en slumpmässig ordning. Alla är inte intresserade av allting. Vi har därför gjort en analytisk innehållsförteckning som är tänkt att kittla nyfikenheten och samtidigt vara ett beslutshjälpmedel.

AB - Denna volym tar upp ett flertal aktuella frågor och problem inom samtida risk- och beslutsforskning. Frågor och problem som inte endast har med en enskild riskfråga att göra utan som är av mer allmän natur. De måste hanteras och diskuteras oavsett om man primärt är intresserad av nanoteknologi, genmodifiering eller klimatfrågor. Det finns många sätt att ordna bidragen i en antologi på, till exempel tematiskt, lexikografiskt och fackvetenskapligt. Denna bok skulle också ha kunnat tudelas efter vilket språk författarna valt att skriva på, danska eller svenska, men det skulle ha förstört poängen med att ge ut en tvåspråkig antologi. Vårt givande dansk-svenska samarbete, som inleddes 2001 i Lund, har, med sina möjligheter och risker, varit genuint tvåspråkigt och givande flervetenskapligt. Av dessa och andra skäl har vi valt att placera bidragen i en slumpmässig ordning. Alla är inte intresserade av allting. Vi har därför gjort en analytisk innehållsförteckning som är tänkt att kittla nyfikenheten och samtidigt vara ett beslutshjälpmedel.

KW - riskanalys

KW - riskbedömning

KW - beslutsteori

KW - vetenskapsteori

KW - rationalitet

KW - normativitet

KW - risk

KW - etik

KW - beslut

M3 - Antologi (redaktör)

SN - 978-91-578-0518-8

BT - Risk & Risici

PB - Bokförlaget Nya Doxa

ER -