Biblis, 1403-3313

Tidskrift

Fler filtreringsmöjligheter
  1. 2021
  2. Typographic firsts: Adventures in Early Printing by John Boardley

    Jonas Nordin, 2021 feb, I: Biblis. 92, s. 76–77 2 s.

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragRecension av bok/film/utställning etc.

  3. 2020
  4. Konungslig klenod: Silverbibelns symbolkraft

    Jonas Nordin, 2020 jul, I: Biblis. 89, s. 70–74 5 s.

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragRecension av bok/film/utställning etc.

  5. 2019
  6. Edward Gibbon: Historikern och böckerna

    Jonas Nordin, 2019 maj, I: Biblis. 85, s. 2‒25

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  7. Svenskt bokindustrimuseum: en dröm täckt av damm

    Kristina Lundblad, 2019 maj, I: Biblis. 85, s. 56–64 9 s.

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  8. 2018
  9. 2017
  10. 2016
  11. Encyklopedins mångsidighet: boksidornas förändring från tryckt till digital

    MARIA SIMONSEN, 2016 okt 18, I: Biblis. 75, s. 38-51 13 s.

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  12. 2015
  13. Bokcafét : politisk och social mötesplats i 1970-talets röda Lund

    Ragni Svensson, 2015, Biblis, 72, s. 62-69.

    Forskningsoutput: Bidrag till övrig tidskrift/dags- eller nyhetstidningArtikel i facktidskrift eller populärpress

  14. Typografi och politik: Om typografins politiska kraft i dagstidningar i Moldavien och Rumänien under kommunisttiden 1920–1990

    Arina Stoenescu, 2015, Biblis, 68, s. 27-35.

    Forskningsoutput: Bidrag till övrig tidskrift/dags- eller nyhetstidningArtikel i facktidskrift eller populärpress

  15. 2014
  16. Bo Cavefors BOC-serie, den nya vänstern och pocketrevolutionen

    Ragni Svensson, 2014, I: Biblis. 68, s. 36-49

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  17. Med Vila-Matas i Gutenberggalaxen

    Kristina Lundblad, 2014, Biblis, 65, s. 66-72.

    Forskningsoutput: Bidrag till övrig tidskrift/dags- eller nyhetstidningRecension av bok/film/utställning etc.

  18. 2013
  19. "Estetik för läsmotstånd i Peter Weiss Motståndets estetik"

    Lennart Nyberg, 2013, I: Biblis. 61

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  20. 2012
  21. Vår eldste bok : skrift, miljø og biletbruk i den norske homilieboka

    Eva Nylander, 2012, I: Biblis. 57, s. 75-77

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragRecension av bok/film/utställning etc.

  22. 2011
  23. Decimalsystemet. Historien bakom den första ryska översättningen av Swedenborg

    David Dunér, 2011, I: Biblis. 55, s. 2-17

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  24. Hanna Carlsson om Rasmus Fleischers "Boken och biblioteket"

    Hanna Carlsson, 2011, Biblis, 2011/12, 56, s. 77-78.

    Forskningsoutput: Bidrag till övrig tidskrift/dags- eller nyhetstidningRecension av bok/film/utställning etc.

  25. 2010
  26. Bibliografi som boghistorie

    Henrik Horstbøll, 2010, I: Biblis. 50, Sommaren 2010, s. 90-95

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  27. 2006
  28. Tryckta handskrifter och digitala : några bokhistoriska funderingar

    Per S Ridderstad, 2006, I: Biblis. 36, s. 11-17

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  29. 2003
  30. Var överlever kulturarvet bäst?

    Björn Dal, 2003, Biblis, 22, s. 30-35.

    Forskningsoutput: Bidrag till övrig tidskrift/dags- eller nyhetstidningArtikel i facktidskrift eller populärpress

  31. 2001
  32. Kring några Tessinska småtryck i Ericsbergsarkivet

    Per S Ridderstad, 2001, I: Biblis. 3(2000), 3/4, s. 54-57

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  33. 2000
  34. Folkliga band i parti och minut

    Helena Strömquist, 2000, I: Biblis. 2000(3):1, 9, s. 23-29

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  35. Förord

    Solfrid Söderlind, 2000, I: Biblis. 3, s. 1-1 1 s.

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragDebate/Note/Editorial

  36. Melankoli och materia : om bokens betydelse för verket och bandets för boken

    Kristina Lundblad, 2000, Biblis, 9, s. 30-37.

    Forskningsoutput: Bidrag till övrig tidskrift/dags- eller nyhetstidningArtikel i facktidskrift eller populärpress

  37. Pappersomslag och pappersband i arkivens samlingar

    Helena Strömquist, 2000, I: Biblis. 3/4, 11/12, s. 20-22

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  38. Thorvaldsens vardag

    Solfrid Söderlind, 2000, I: Biblis. 3, 3/4, s. 58-60 3 s.

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  39. 1999
  40. Kärleksband i bunden form

    Helena Strömquist, 1999, I: Biblis. 1999(2):3, Nr 7, s. 14-20

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  41. 1998
  42. Galaxens snabbast växande språk

    Yens Wahlgren, 1998, I: Biblis. 1, 2, s. 10-16

    Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

  43. Om en lärobok i kristendomen

    Patrik Lundell, 1998, Biblis.

    Forskningsoutput: Bidrag till övrig tidskrift/dags- eller nyhetstidningArtikel i facktidskrift eller populärpress