Kirk Scott

Professor

Forskningsområden

Ämnesklassifikation (UKÄ)

  • Internationell Migration och Etniska Relationer (IMER)
  • Ekonomisk historia
  • Tvärvetenskapliga studier

Forskning

Min forskning ligger främst i skärningspunkten mellan invandrarnas integration och demografi, med fokus på integrering av arbetsmarknaden i allmänhet och dess inverkan på demografiskt beteende i synnerhet. För detta ändamål har intresset varit både på den ekonomiska och demografiska integrationen av invandrare själva, liksom på vilka sätt som invandrarnas barn integrerar i värdsamhället. Parallellt med dessa studier har jag blivit alltmer intresserad av de ekonomiska effekterna av befolkningens åldrande och potentiella politiska svar på de utmaningar som orsakas av en åldrande befolkning.

Undervisning

Jag är för närvarande delaktig i undervisning på både grund- och avancerad nivå vid institutionen för ekonomisk historia. Jag undervisar också kurser vid Karolinska Institutet, Stockholms universitet och Universitetet i Rom la Sapienza samt är involverad i en kurs för specialistläkare på Region Jönköping. Jag är dessutom dekan för forskarskolan i ekonomisk demografi vid Centrum för ekonomisk demografi.

Samverkan

Jag var ordförande för Svenska Demografiska Föreningen och Nordiska Demografiska Föreningen, och fungerade som studierektor för European Doctoral School of Demography 2009–2011. Jag är medlem i: Council of Advisors for Population Europe, the Scientific Board for the European Doctoral School of Demography, Scientific Advisory Board för Division of Ageing and Social Change, Linköpings universitet. Jag representerar Vetenskapsrådet på SCBs MONA-referensgrupp.

Senaste forskningsoutput

Aradhya, S., Kirk Scott & Smith, C., 2019, I : International Migration Review. 53, 1, s. 154-182 29 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragÖversiktsartikel

Smith, C. D., Jonas Helgertz & Kirk Scott, 2018 okt 25, I : European Journal of Population.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

Visa alla (53)