Linda Kvist

Docent

Forskningsområden

Ämnesklassifikation (UKÄ)

  • Medicin och hälsovetenskap
  • Annan hälsovetenskap

Nyckelord

  • Midwifery, Childbirth, Lactation, Breastfeeding

Forskning

Jag är docent vid forskargruppen Barns och Familjers Hälsa och Reproduktiv Hälsa, Institution för Hälsovetenskaper vid Lunds Universitet. Jag är barnmorska och filosofie doktor och min doktorsavhandling, 2006, handlade om vård och behandling av kvinnor med mastit under amningsperioden.

Jag är huvudhandledare för doktoranden Petra Pålsson som i sitt avhandlingsarbete skall utveckla nya modeller för föräldraförberedelse baserade på förstagångs föräldrars behov. Jag ingår i en internationell forskargrupp som har sitt säte vid Washington State University i USA och det är vår förhoppning att inom en snar framtid kunna beskriva microbiome i mänsklig mjölk ur geografiska och antropologiska perspektiv. Jag handleder en barnmorska som genomför två studier om förlossningsrädsla: en RCT om behandling av förlossningsrädsla med bildterapi samt en intervjustudie med kvinnor som genomgått terapin. Jag är även handledare för en barnmorska som undersöker förekomsten av Candida Albicans i bröstmjölk hos kvinnor med och utan symptom på ”torsk” i brösten under amningsperioden.

Senaste forskningsoutput

Helén Wahlbeck, Linda J. Kvist & Kajsa Landgren, 2020 feb 7, I : Art Therapy.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

Kimberly A. Lackey, Janet E. Williams, Courtney L. Meehan, Jessica A. Zachek, Elizabeth D. Benda, William J. Price, James A. Foster, Daniel W. Sellen, Elizabeth W. Kamau-Mbuthia, Egidioh W. Kamundia, Samwel Mbugua, Sophie E. Moore, Andrew M. Prentice, Debela Gindola K, Linda J. Kvist, Gloria E. Otoo, Cristina García-Carral, Esther Jiménez, Lorena Ruiz, Juan M. Rodríguez & 4 andra, Rossina G. Pareja, Lars Bode, Mark A. McGuire & Michelle K. McGuire, 2019 apr 17, I : Frontiers in nutrition. 6, 45.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

Visa alla (45)