Blågröna dagvattensystem för storskalig hantering av urbana översvämningar - Övervakning, konceptualisering, modellering, och utvärdering

Projekt: Avhandling

Forskningsområden

Ämnesklassifikation (UKÄ)

  • Infrastrukturteknik
  • Vattenteknik

Beskrivning

Denna avhandling presenterar en metod och verktygskedja som utgör en ny plattform för att öka vår förståelse för komplexa ledningsnät i staden. Denna plattform är också en utgångspunkt för utvecklingen av ett mer tillförlitligt verktyg för den inledande screeningen av urbana områden för att identifiera stadsområden där det är hydrauliskt och ekonomiskt effektivt att bygga blågröna dagvattensystem.

Populärvetenskaplig beskrivning

Studien visar att blågröna dagvattensystem kraftigt kan minska utflödet från ett område till ett ledningsnät. Det visar också att utflödet beror på i vilken ordning de blågröna lösningarna är placerade i systemet. Men det kan vara så att översvämningsrisken till och med ökar om de blågröna systemen inte införs på ett genomtänkt sätt i städer.
Kort titelBlågröna dagvattensystem för storskalig hantering av urbana översvämningar
StatusPågående
Gällande start-/slutdatum2014/06/012019/09/13

Samarbetspartner

Participants

Relaterad forskningsoutput

Salar Haghighatafshar, Mikael Yamanee-Nolin & Magnus Larson, 2019 apr 19, I : Journal of Environmental Management. 240, 15 June 2019, s. 527-536 10 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

Salar Haghighatafshar, Jes la Cour Jansen, Henrik Aspegren & Karin Jönsson, 2018 aug 6, I : Water. 10, 8, 16 s., 1041.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

Salar Haghighatafshar, Nordlöf, B., Roldin, M., Gustafsson, L-G., Jes la Cour Jansen & Karin Jönsson, 2018 feb 1, I : Journal of Environmental Management. 207, s. 60-69 10 s.

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

Visa alla (3)