Kunskap i sociala nätverk

Projekt: Forskning

Populärvetenskaplig beskrivning

Vi får alltmer av vår (förmodade) kunskap från olika sociala medier. Men hur uppkommer och sprids kunskap i ett social nätverk? Och hur kan vi skilja rena rykten från genuin information? Detta projekt fokuserar på våra sätt att kommunicera med varandra och den effekt de har på vår kunskap. En central fråga är hur vi kan utvärdera olika sociala praktiker från kunskaps- och sanningssynpunkt.

Vi får alltmer av vår (förmodade) kunskap från olika sociala medier. Men hur uppkommer och sprids kunskap i ett social nätverk? Och hur kan vi skilja rena rykten från genuin information? Detta projekt fokuserar på våra sätt att kommunicera med varandra och den effekt de har på vår kunskap. En central fråga är hur vi kan utvärdera olika sociala praktiker från kunskaps- och sanningssynpunkt. Erik J. Olssons forskning inom projektet sker för närvarande inom ramen för hans anställning som professor. Staffan Angere har fått medel från RQ08. Projektdeltagarna hoppas kunna finansiera projektet med externa medel i en nära framtid.
StatusSlutfört
Gällande start-/slutdatum2009/01/012012/12/31

Participants

Relaterad forskningsoutput

Erik J Olsson, 2015, Social Epistemology: 5 Questions. Hendricks, V. F. & Pritchard, D. (red.). Automatic Press, s. 145-159

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/Conference proceedingKapitel samlingsverk

Erik J Olsson, 2013, Bayesian Argumentation. Zenker, F. (red.). Springer, Vol. Synthese Library.

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/Conference proceedingKapitel samlingsverk

Vallinder, A. & Erik J Olsson, 2013, I : Synthese. 190, 8, s. 1437-1454

Forskningsoutput: TidskriftsbidragArtikel i vetenskaplig tidskrift

Visa alla (4)