Att balansera på två hjul: en etnologisk undersökning av cykelkurser för vuxna inom projektet Frihet på cykel

Forskningsoutput: Bok/rapportRapport

Standard

Att balansera på två hjul : en etnologisk undersökning av cykelkurser för vuxna inom projektet Frihet på cykel. / Hagström, Charlotte.

Lund : Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet, 2019. 64 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportRapport

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

RIS

TY - BOOK

T1 - Att balansera på två hjul

T2 - en etnologisk undersökning av cykelkurser för vuxna inom projektet Frihet på cykel

AU - Hagström, Charlotte

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Att kunna cykla ses som närmast självklart i Sverige. Den som inte kan avviker från normen och från föreställningen om vilka kunskaper och kompetenser en vuxen människa förväntas ha. Att inte kunna cykla blir också ett problem för individen som riskerar att begränsas och utestängas. Intresset för cykelkurser är därför stort. I denna rapport om Cykelfrämjandets projekt Frihet på cykel undersöks förväntningar, upplevelser och erfarenheter hos kursdeltagare och instruktörer. Hur går det till att lära sig cykla på en cykelkurs, varför vill man lära sig och kan alla cykla när kursen är slut?

AB - Att kunna cykla ses som närmast självklart i Sverige. Den som inte kan avviker från normen och från föreställningen om vilka kunskaper och kompetenser en vuxen människa förväntas ha. Att inte kunna cykla blir också ett problem för individen som riskerar att begränsas och utestängas. Intresset för cykelkurser är därför stort. I denna rapport om Cykelfrämjandets projekt Frihet på cykel undersöks förväntningar, upplevelser och erfarenheter hos kursdeltagare och instruktörer. Hur går det till att lära sig cykla på en cykelkurs, varför vill man lära sig och kan alla cykla när kursen är slut?

KW - cykelkurs

KW - cykelutbildning

KW - cykla

KW - Cykelfrämjandet

KW - cykelskola

M3 - Rapport

SN - 978-91-88899-40-8

BT - Att balansera på två hjul

PB - Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet

CY - Lund

ER -