Att vara till för alla men inte för allt: folkbibliotekariers demokratifrämjande arbete

Forskningsoutput: Bok/rapportRapport

Standard

Att vara till för alla men inte för allt : folkbibliotekariers demokratifrämjande arbete. / Rivano Eckerdal, Johanna.

Lund : Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet, 2019. 13 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportRapport

Harvard

APA

Rivano Eckerdal, J. (2019). Att vara till för alla men inte för allt: folkbibliotekariers demokratifrämjande arbete. Lund: Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet.

CBE

Rivano Eckerdal J 2019. Att vara till för alla men inte för allt: folkbibliotekariers demokratifrämjande arbete. Lund: Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet. 13 s.

MLA

Vancouver

Rivano Eckerdal J. Att vara till för alla men inte för allt: folkbibliotekariers demokratifrämjande arbete. Lund: Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet, 2019. 13 s.

Author

Rivano Eckerdal, Johanna. / Att vara till för alla men inte för allt : folkbibliotekariers demokratifrämjande arbete. Lund : Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet, 2019. 13 s.

RIS

TY - BOOK

T1 - Att vara till för alla men inte för allt

T2 - folkbibliotekariers demokratifrämjande arbete

AU - Rivano Eckerdal, Johanna

PY - 2019/2/5

Y1 - 2019/2/5

N2 - Denna promemoria bygger på resultat från en kvalitativ studie av folkbibliotek i fem skånska kommuner som 2018 publicerats i rapporten Styrdokumenten i vardagen: en undersökning av kulturpolitiska styrdokuments strategiska och praktiska betydelse för folkbibliotek i fem skånska kommuner. Studien genomfördes under 2016 och 2017 av Johanna Rivano Eckerdal och Hanna Carlsson. Fokus för studien var dels att undersöka hur centrala aktörer uppfattar och förhåller sig till styrdokument samt om och i så fall hur skrivningar i styrdokumenten gestaltas i det dagliga arbetet vid folkbibliotek. Promemorian innehåller även rekommendationer för folkbibliotek, baserade på studiens resultat och i första hand riktade till politiker med ansvar för folkbiblioteks- frågor samt till folkbibliotekschefer.

AB - Denna promemoria bygger på resultat från en kvalitativ studie av folkbibliotek i fem skånska kommuner som 2018 publicerats i rapporten Styrdokumenten i vardagen: en undersökning av kulturpolitiska styrdokuments strategiska och praktiska betydelse för folkbibliotek i fem skånska kommuner. Studien genomfördes under 2016 och 2017 av Johanna Rivano Eckerdal och Hanna Carlsson. Fokus för studien var dels att undersöka hur centrala aktörer uppfattar och förhåller sig till styrdokument samt om och i så fall hur skrivningar i styrdokumenten gestaltas i det dagliga arbetet vid folkbibliotek. Promemorian innehåller även rekommendationer för folkbibliotek, baserade på studiens resultat och i första hand riktade till politiker med ansvar för folkbiblioteks- frågor samt till folkbibliotekschefer.

M3 - Rapport

BT - Att vara till för alla men inte för allt

PB - Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet

CY - Lund

ER -