Den fria men begränsade rörligheten

Forskningsoutput: Bidrag till övrig tidskrift/dags- eller nyhetstidningArtikel i facktidskrift eller populärpress

Standard

Den fria men begränsade rörligheten. / Andersson, Rickard; Pelling, Lisa; Fumarola Unsgaard, Olav; Wennerhag, Magnus.

I: Fronesis, Nr. 27, 2008, s. 8-16.

Forskningsoutput: Bidrag till övrig tidskrift/dags- eller nyhetstidningArtikel i facktidskrift eller populärpress

Harvard

Andersson, R, Pelling, L, Fumarola Unsgaard, O & Wennerhag, M 2008, 'Den fria men begränsade rörligheten' Fronesis, nr. 27, s. 8-16.

APA

Andersson, R., Pelling, L., Fumarola Unsgaard, O., & Wennerhag, M. (2008). Den fria men begränsade rörligheten. Fronesis, (27), 8-16.

CBE

Andersson R, Pelling L, Fumarola Unsgaard O, Wennerhag M. 2008. Den fria men begränsade rörligheten. Fronesis. (27):8-16.

MLA

Andersson, Rickard et al. "Den fria men begränsade rörligheten". Fronesis. 2008, (27). 8-16.

Vancouver

Andersson R, Pelling L, Fumarola Unsgaard O, Wennerhag M. Den fria men begränsade rörligheten. Fronesis. 2008;(27):8-16.

Author

Andersson, Rickard ; Pelling, Lisa ; Fumarola Unsgaard, Olav ; Wennerhag, Magnus. / Den fria men begränsade rörligheten. I: Fronesis. 2008 ; Nr. 27. s. 8-16.

RIS

TY - GEN

T1 - Den fria men begränsade rörligheten

AU - Andersson, Rickard

AU - Pelling, Lisa

AU - Fumarola Unsgaard, Olav

AU - Wennerhag, Magnus

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Rätten att röra sig fritt, inom och över nationsgränser, är ett ideal intimt förknippat med det moderna samhällets självförståelse. Att man kan bryta upp från en plats för att söka en annan, tillfällig eller permanent, vistelseort är en central del av vårt samhälles demokratiuppfattning. I synnerhet i dag är det påfallande hur starkt detta ideal framhävs. Berlinmurens fall och globaliseringen av affärsresor, turism och migrationsflöden har under senare år ofta använts som argument för att vår tid skulle präglas av en den fria rörlighetens demokratisering. Men möjligheten till rörlighet är fortfarande starkt beroende av individens ekonomi och status inom hennes eget land och av hennes plats inom världssamfundet i stort.

AB - Rätten att röra sig fritt, inom och över nationsgränser, är ett ideal intimt förknippat med det moderna samhällets självförståelse. Att man kan bryta upp från en plats för att söka en annan, tillfällig eller permanent, vistelseort är en central del av vårt samhälles demokratiuppfattning. I synnerhet i dag är det påfallande hur starkt detta ideal framhävs. Berlinmurens fall och globaliseringen av affärsresor, turism och migrationsflöden har under senare år ofta använts som argument för att vår tid skulle präglas av en den fria rörlighetens demokratisering. Men möjligheten till rörlighet är fortfarande starkt beroende av individens ekonomi och status inom hennes eget land och av hennes plats inom världssamfundet i stort.

KW - immigration

KW - sociologi

KW - migration

KW - sociology

KW - mobilitet

KW - emigration

M3 - Artikel i facktidskrift eller populärpress

SP - 8

EP - 16

JO - Fronesis

JF - Fronesis

SN - 1404-2614

ER -