Intervjustudie om förutsättningar för nollutsläpp i den svenska basindustrin

Forskningsoutput: Bok/rapportRapport

Standard

Intervjustudie om förutsättningar för nollutsläpp i den svenska basindustrin. / Hildingsson, Roger; Khan, Jamil; Kronsell, Annica.

Lund : Miljö- och energisystem, LTH, Lunds universitet, 2017. 27 s. (Miljö- och energisystems rapportserie; Nr. 106).

Forskningsoutput: Bok/rapportRapport

Harvard

Hildingsson, R, Khan, J & Kronsell, A 2017, Intervjustudie om förutsättningar för nollutsläpp i den svenska basindustrin. Miljö- och energisystems rapportserie, nr. 106, Miljö- och energisystem, LTH, Lunds universitet, Lund.

APA

Hildingsson, R., Khan, J., & Kronsell, A. (2017). Intervjustudie om förutsättningar för nollutsläpp i den svenska basindustrin. (Miljö- och energisystems rapportserie; Nr. 106). Miljö- och energisystem, LTH, Lunds universitet.

CBE

Hildingsson R, Khan J, Kronsell A 2017. Intervjustudie om förutsättningar för nollutsläpp i den svenska basindustrin. Lund: Miljö- och energisystem, LTH, Lunds universitet. 27 s. (Miljö- och energisystems rapportserie; 106).

MLA

Hildingsson, Roger, Jamil Khan och Annica Kronsell Intervjustudie om förutsättningar för nollutsläpp i den svenska basindustrin Miljö- och energisystems rapportserie; 106. Lund: Miljö- och energisystem, LTH, Lunds universitet. 2017.

Vancouver

Hildingsson R, Khan J, Kronsell A. Intervjustudie om förutsättningar för nollutsläpp i den svenska basindustrin. Lund: Miljö- och energisystem, LTH, Lunds universitet, 2017. 27 s. (Miljö- och energisystems rapportserie; 106).

Author

Hildingsson, Roger ; Khan, Jamil ; Kronsell, Annica. / Intervjustudie om förutsättningar för nollutsläpp i den svenska basindustrin. Lund : Miljö- och energisystem, LTH, Lunds universitet, 2017. 27 s. (Miljö- och energisystems rapportserie; 106).

RIS

TY - BOOK

T1 - Intervjustudie om förutsättningar för nollutsläpp i den svenska basindustrin

AU - Hildingsson, Roger

AU - Khan, Jamil

AU - Kronsell, Annica

PY - 2017/12

Y1 - 2017/12

N2 - I denna rapport presenteras resultaten av den intervjustudie och efterföljande fokusgruppsdiskussion som vi genomfört inom ramen för forskningsprojektet Green Industrial Transitions (GIST, www.gist2050.com). Forskningsprojektets huvudsyfte är att studera förutsättningarna för en omställning till nollutsläpp av koldioxid inom den svenska basindustrin samt analysera strategier, åtgärder och styrmedel som kan bidra till grön industriell omvandling. Under hösten 2016 genomfördes 30 semistrukturerade intervjuer med personer aktiva inom industri, politik, myndigheter och intresseorganisationer, som valdes ut för att representera hela sektorn på ett rättvisande sätt. Frågorna i intervjustudien handlade om klimatstyrning av basindustrin idag, möjligheter till en omställning till nollutsläpp och hur styrningen behöver utvecklas.

AB - I denna rapport presenteras resultaten av den intervjustudie och efterföljande fokusgruppsdiskussion som vi genomfört inom ramen för forskningsprojektet Green Industrial Transitions (GIST, www.gist2050.com). Forskningsprojektets huvudsyfte är att studera förutsättningarna för en omställning till nollutsläpp av koldioxid inom den svenska basindustrin samt analysera strategier, åtgärder och styrmedel som kan bidra till grön industriell omvandling. Under hösten 2016 genomfördes 30 semistrukturerade intervjuer med personer aktiva inom industri, politik, myndigheter och intresseorganisationer, som valdes ut för att representera hela sektorn på ett rättvisande sätt. Frågorna i intervjustudien handlade om klimatstyrning av basindustrin idag, möjligheter till en omställning till nollutsläpp och hur styrningen behöver utvecklas.

KW - Klimatpolitik

KW - industri

KW - nollutsläpp

KW - omställning

M3 - Rapport

SN - 978-91-86961-32-9

T3 - Miljö- och energisystems rapportserie

BT - Intervjustudie om förutsättningar för nollutsläpp i den svenska basindustrin

PB - Miljö- och energisystem, LTH, Lunds universitet

CY - Lund

ER -