Samverkansformer: Nya vägar för humaniora och samhällsvetenskap

Forskningsoutput: Bok/rapportAntologi (redaktör)

Abstract

Samverkan har blivit en nyckelterm för att förstå akademins förväntade roll i samhället. Genom samverkansprojekt ska nya värden, lösningar och framgångar skördas. Men hur går detta till i praktiken?


Samverkan handlar om relationer, och relationer förändras över tid. Just föränderligheten och brokigheten när det gäller samverkan är viktig att förstå. Vilka är utmaningarna och möjligheterna? Samverkan kan leda till praktiska, etiska och även känslomässiga utmaningar, samtidigt som den också kan ge upphov till helt nya värden. I den här boken visar författarna på möjliga vägar för samverkansprojekt och hur forskning inom humaniora och samhällsvetenskap har en viktig plats även utanför akademin. De vill inspirera både forskare och studenter till att tänka vidare kring vilka former för samverkan som kan skapas om vi vågar töja på förståelsen av akademins roll i samhället.

Detaljer

Författare
  • Robert Willim (redaktör)
  • Vaike Fors (redaktör)
  • Martin Berg (redaktör)
Enheter & grupper
Externa organisationer
  • Halmstad University
Forskningsområden

Ämnesklassifikation (UKÄ) – OBLIGATORISK

  • Övrig annan humaniora
Originalspråksvenska
UtgivningsortLund
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor248
ISBN (tryckt)9789144121383
StatusPublished - 2018
PublikationskategoriForskning
Peer review utfördJa

Relaterad forskningsoutput

Eugenia Perez Vico, 2018, Samverkansformer: Nya vägar för humaniora och samhällsvetenskap. Berg, M., Fors, V. & Willim, R. (red.). Studentlitteratur, s. 29-50 22 s. 39715-01

Forskningsoutput: Kapitel i bok/rapport/Conference proceedingKapitel samlingsverk

Visa alla (1)