Tjänstelogik i välfärden: En modell för samskapande mellan professionella med barnet i fokus

Forskningsoutput: Bok/rapportAntologi (redaktör)

Standard

Tjänstelogik i välfärden : En modell för samskapande mellan professionella med barnet i fokus. / Danielsson, Pernilla (redaktör); Johansson, Roger (redaktör); Westrup, Ulrika (redaktör).

Lund : Studentlitteratur AB, 2019. 169 s.

Forskningsoutput: Bok/rapportAntologi (redaktör)

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

RIS

TY - BOOK

T1 - Tjänstelogik i välfärden

T2 - En modell för samskapande mellan professionella med barnet i fokus

A2 - Danielsson, Pernilla

A2 - Johansson, Roger

A2 - Westrup, Ulrika

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Denna bok handlar om hur välfärdsorganisationer kan samskapa värde tillsammans med den som de är till för. Boken belyser betydelsen av att förstå olika verksamheters perspektiv – socialtjänsten, barn- och ungdomspsykiatrin och skolan – genom yrkesgruppernas egna röster för att effektivt kunna ta tillvara varandras kompetenser. I boken föreslås en modell för samskapande i välfärdstjänster som bygger på ett tjänsteperspektiv, ibland kallat tjänstelogik.Boken vänder sig till studenter vid lärarutbildningar, socionomutbildningar och beteendevetenskapliga utbildningar samt inom området hälsa.

AB - Denna bok handlar om hur välfärdsorganisationer kan samskapa värde tillsammans med den som de är till för. Boken belyser betydelsen av att förstå olika verksamheters perspektiv – socialtjänsten, barn- och ungdomspsykiatrin och skolan – genom yrkesgruppernas egna röster för att effektivt kunna ta tillvara varandras kompetenser. I boken föreslås en modell för samskapande i välfärdstjänster som bygger på ett tjänsteperspektiv, ibland kallat tjänstelogik.Boken vänder sig till studenter vid lärarutbildningar, socionomutbildningar och beteendevetenskapliga utbildningar samt inom området hälsa.

KW - samskapande

KW - skola

KW - socialförvaltning

KW - Barn och ungdomspsykeatri

M3 - Antologi (redaktör)

SN - 978-91-44-12057-7

VL - 1:1

BT - Tjänstelogik i välfärden

PB - Studentlitteratur AB

CY - Lund

ER -