Sagolandet tillhör alla - Boksläpp och samtal med Dorottya Rédai

  • Schmitt, I. (Panelmedlem)
  • Dorottya Rédai (Inbjuden talare)
  • Jude Dibia (Ordförande)

Aktivitet: Föredrag eller presentationFöreläsning/debatt/seminarium för allmänheten

Beskrivning

PAGE 28 och Trinambai bjuder in till ett boksamtal och boksläpp för sagoboken som fördömdes av Orbán. Den ungerska barnboken ”Sagolandet tillhör alla” toppade listorna och nådde internationell uppmärksamhet efter att ha fördömts och saboterats av den ungerska regeringen och landets högerextrema krafter. Nu släpps boken på svenska!
Bakom boken står den lesbiska föreningen Labrisz som, likt hela den ungerska HBTQI-rörelsen, utsatts för både smutskastning och förföljelse av den ungerska regeringen. Med hjälp av sagor ville organisationen bidra med ett pedagogiskt verktyg för föräldrar och lärare till att samtala om diskriminering, mångfald, social rättvisa och svåra frågor som barn stöter på i sina liv.
Välkommen till ett samtal med initiativtagaren och projektledaren för “Sagolandet tillhör alla” – forskaren och HBTQI-aktivisten Dorottya Rédai, utsedd till en av världens mest inflytelserika personer år 2021 av Time Magazine.
Tillsammans med Irina Schmitt, lektor i genusvetenskap vid Lunds universitet, diskuterar Rédai både bokens betydelse och det mycket stora motstånd och försök till censur som Ungerns HBTQI- och människorättsrörelse möter idag. Samtalet leds av Jude Dibia, nigeriansk författare verksam vid Dawit Isaak-biblioteket.
Medverkande: Dorottya Rédai (Labrisz), Irina Schmitt (Lunds universitet) och Jude Dibia (Dawit Isaak-biblioteket).
Ingen anmälan krävs och det är fri entré. Samtalet genomförs på engelska. Evenemanget arrangeras med stöd av Kulturrådet.
Period2022 maj 31
EvenemangstitelSagolandet tillhör alla - Boksläpp och samtal med Dorottya Rédai
Typ av evenemangAnnan
PlatsMalmö, SverigeVisa på karta
OmfattningLokal