Hållbar kvinnlig hälsovård – evidens från flera olika håll

Aktivitet: Deltagit i eller arrangerat evenemangDeltagit i workshop/ seminarium/ kurs

Beskrivning

Con-x (Conflicting evidence around hormonal contraceptive) bjuder in till ett öppet seminarium om hållbarhet inom kvinnlig reproduktiv hälsovård. Hur påverkas samhället och människor i beslutet kring den reproduktiva hälsovården (preventivmedel) av miljöpåverkan (ex från hormonella preventivmedel), argumentation från grupperingar (ex.abortmotståndare), policyprocesser, utveckling av preventivmedel/metoder, den rådgivningkommunikation som sker och hur hänger det samman med den så kallade evidensbaserade hälsovården.
Under denna förmiddag diskuterar vi hur processer i ett tillsynes disciplinärt ämne är väldigt tvärvetenskapligt och om det kan och tillåts sammanfogas för att kunna formulerar evidens när det finns flera olika aspekter och källor.

Con-x är en av Pufendorfs Advanced Study Groups 2017/2018, och består av forskare inom naturvetenskap, medicin, sociologi och informationsvetenskap Lina Nikoleris, Maria Ekelin, Johanna Alkan Olsson, Tullia Jack, Moa Petersén och Johanna Rivano Eckerdal läs gärna mer på Pufendorfs hemsida.
Period2018 apr. 27
Typ av evenemangSeminarium
PlatsLund, SverigeVisa på karta
OmfattningRegional