Hållbar turism i framtidens städer

Aktivitet: Deltagit i eller arrangerat evenemangOrganiserat av föreläsning/debatt/seminarium för allmänheten

Beskrivning

Kan populära turiststäder som Köpenhamn och Berlin locka fler besökare och samtidigt vara socialt och ekonomisk hållbara? Är ökad delaktighet hos stadsbor lösningen på antiturism? Dessa frågor diskuteras i ett flervetenskapligt samtal om ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar turism i framtidens stad.

Antalet besökare i städer väntas öka framöver. Men att fler reser till städer såsom Barcelona, Berlin, Amsterdam, Köpenhamn och Stockholm betyder också utmaningar från ett hållbarhetsperspektiv. Nedskräpning, trängsel, ökade utsläpp och slitage på gemensamma resurser och historier är bara några exempel på de konsekvenser av ett ökat flöde av ressugna besökare innebär för populära städer.

Detta samtal utgår från det flervetenskapliga forskningsprojektet Urban turismutveckling i förnyelse: Hantera hållbarhet i tilltagande turismflöden. Forskare med kunskap inom kulturgeografi, tjänstestudier, strategisk kommunikation, och miljöstrategi förenas för att undersöka hur hållbar urban turismutveckling kan skapas. Projektet har bland annat undersökt hur kommunikations- och planeringsstrategier och används för att skapa hållbara turiststäder.
Period2022 juni 10
Typ av evenemangKonferens
PlatsHelsingborg, SverigeVisa på karta
OmfattningNationell