Foto av Emma Sundkvist

Emma Sundkvist

knuten till universitetet

  Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

  Personlig profil

  Forskning

  Jag är doktorand i mänskliga rättigheter sedan 2012 och skriver min avhandling om kvinnorättsaktivism i Egypten efter revolutionen 2011. Under åtta år har jag följt kvinnorättsaktivsters arbete med att förstärka kvinnors rätt under den politiska förändring som landet genomgått.

  Mitt bredare forskningsintresse är genus, feministisk rörelse och mänskliga rättigheter inom den arabiska och muslimska världen samt transnationell feminism och hur MR-diskursen har kommit att påverka internationell feministisk politik och kvinnors rättigheter i regionen.. Mer specifikt är jag intresserad av aktivism och dess förutsättningar i dagens Egypten, främst den feminsitiska rörelsen och aktvister navigerar den rådande politiska ordningen. 

  Sedan 2019 undervisar på kandidatprogrammet i mänskliga rättigheter vid Enskilda Högskolan Stockholm och handleder även uppsatser på kandidat och magisternivå. 

  Fingeravtryck

  Utforska forskningsämnen där Emma Sundkvist är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler