Foto av Emma Sundkvist

Emma Sundkvist

Universitetslektor, PhD

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Forskning

Jag är fil. dr i mänskliga rättigheter. Jag disputerade 13 maj 2022 vid Lunds universitet med min avhandling om kvinnorättsaktivism och dess anvädning av mänskliga rättigheter i Egypten efter revolutionen 2011. Under åtta år har jag följt kvinnorättsaktivsters arbete med att förstärka kvinnors rätt under den politiska förändring som landet genomgått.

Mitt bredare forskningsintresse är genus, feministisk rörelse och mänskliga rättigheter inom den arabiska och muslimska världen samt transnationell feminism och hur MR-diskursen har kommit att påverka internationell feministisk politik och kvinnors rättigheter i regionen.. Mer specifikt är jag intresserad av aktivism och dess förutsättningar i dagens Egypten, främst den feminsitiska rörelsen och aktvister navigerar den rådande politiska ordningen. 

Sedan 2019 undervisar på kandidatprogrammet i mänskliga rättigheter vid Enskilda Högskolan Stockholm och handleder även uppsatser på kandidat och magisternivå. 

Fingeravtryck

Utforska forskningsämnen där Emma Sundkvist är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

Nätverk

Externa samarbeten med länder/områden de senaste 5 åren