Erik Berndalen

Universitetsadjunkt

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Undervisning

Erik Berndalen, född 1981, är utbildad vid Musikhögskolan i Malmö mellan 2002-2007 i klassisk arrangering/komposition, musikteori med pedagogisk inriktning och orkesterdirigering. Sedan 2010 undervisar han vid Musikhögskolan i Malmö i satslära, gehör och Musik och Samhälle. Han har också undervisat vid S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö mellan 2008 och 2016. 

Erik har arrangerat musik för bl.a. Malmö Symfoniorkester, Norrköpings Symfoniorkester, Jönköpings Sinfonietta och John Bauer Brass. 2010 skrev han samtliga arrangemang till Naxos-produktionen "Symphonified" med DalaSinfoniettan.

Erik har samarbetat som arrangör och dirigent med Marinens Musikkår i Karlskrona sedan 2006 och han har även dirigerat bl.a. Livgardets Dragonmusikkår och Marinens Ungdomsmusikkår. Han har skrivit ett flertal marscher på beställning av Försvarsmusiken och mottog 2013 Militärmusiksamfundets förtjänstmedalj "Pro Musica Militare" i silver. 

Som jazztrumpetare har Erik spelat på festivaler både i Sverige och i bl.a. Finland, Holland, Tyskland, Polen, Italien, Japan och Australien. 2001 mottog han Svenska Tradjazzföreningens Louis Armstrong-stipendium.   

Nyckelord

  • Musik, musikteori, arrangering