Inget foto av Inga Redlund-Johnell

Inga Redlund-Johnell

knuten till universitetet

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Forskning

Manlig osteoporos

Internationellt projekt om manlig ostoporos och förekomst av höftartros med bentäthetsmätning och röntgen av rygg och bäcken, utförda i Malmö på 1000 män respektive 500 män i Göteborg. De är 70-80 år vid första undersökningstillfället med 3-års- och 5-årsuppföljning. 
Projektledare är professor Magnus Karlsson, Ortopedkliniken i Malmö och professor Dan Mellström, Geriatriska kliniken i Göteborg.

Patientmaterialet från Malmö är färdiggranskat medan 5-årsuppföljningen från Göteborg snart kommer att bli överfört till PACS-systemet i Lund / Malmö så att deras röntgenbilder ska kunna granskas. Sista patienten i Göteborg planeras få sin undersökning utförd i juli 2011.
Förutom notering av eventuell kotfrakturer bestäms även incidens av ankyloserande spondylit med och utan sacroiliit, incidens av DISH och andra degenerativa förändringar, vilket kommer att korreleras till de samtidigt utförda bentäthetsmätningarna.  

Ämnesklassifikation (UKÄ)

  • Radiologi och bildbehandling

Fingeravtryck

Utforska forskningsämnen där Inga Redlund-Johnell är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler