Foto av Jan-Åke Hansson

Jan-Åke Hansson

Universitetslektor

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Forskning

Jag arbetar som universitetslektor på institutionen för hälsovetenskaper inom b.la sjuksköterskeutbildningen där jag undervisar, handleder och examinerar, både på grund- och magisternivå på sjuksköterskeprogrammet.
Jag kommer ursprungligen från psykologiska institutionen, är beteendevetare och disputerad i psykologi. Min forskning där berörde den kognitiva och perceptuella psykologin och inriktades främst på de processer som predicerar minnesfunktionen hos äldre från 80-100års åldern. 

För nuvarande arbetar jag med undervisning och examinationer och parallellt med detta har jag förmånen att få delta i ett forskningsprojekt där vi undersöker betydelsen av integrerad vård för äldre människor med intellektuell funktionsnedsättning. Forskningsprojektet som är rikstäckande till sin karaktär kallas för "Sävstaholm projektet" och datainsamlingen har gjorts med hjälp av intervjuer av Sveriges "Masar" (medicinskt ansvariga sjuksköterskor) runt om i Sveriges kommuner.

 

Fingeravtryck

Utforska forskningsämnen där Jan-Åke Hansson är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

Nätverk

Externa samarbeten med länder/områden de senaste 5 åren