Foto av Johan Anselmsson

Johan Anselmsson

Professor

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Forskning

Min avhandling från 2001 handlade om hur man marknadsför teknologi-baserade tjänster i syfte att skapa kvalitet, kundnöjdhet och lojalitet. Sedan 2004 har mitt huvudsakliga område varit varumärken och varumärkeskapital, dvs hur starka varumärken kan skapa kundlojalitet, försäljning och lönsamhet. I huvudsak arbetar jag med kvantitativa analyser. Jag är medlem i Lund Brand Management Group och Lunds Universitet blev nyligen rankedes som nummer ett i världen när det gäller forskningsoutput kopplat till brand management.

Undervisning

Jag har omfattande erfarenhet av undervisning inom generell marknadsföring, service management, kundlojalitet, varumärken, marknadsundersökning och kvantitativ forskningsmetodik.

Yrkesarbete

Jag är biträdande prefekt och ansvarig för marknadsföringsämnet på Ekonomihögskolan, vilket betyder att jag ansvarar för undervisning och forskning inom ämnet. Personligen prioriterar jag praktisk tillämpning och samarbete med organisationer och företag både inom undervisning och forskning Sedan 1999 har jag varit delaktig i många olika kommersiella projekt med företag såsom Alfa Laval, Axfood, Axis Communication, Ikea, Mercedes Benz, Tetra Pak m.fl.

Expertis relaterad till FN:s globala mål

2015 godkände FN:s medlemsstater 17 Globala mål för en hållbar utveckling, för att utrota fattigdomen, skydda planeten och garantera välstånd för alla. Den här personens arbete relaterar till följande Globala mål:

  • SDG 12 – Hållbar konsumtion och produktion

Ämnesklassifikation (UKÄ)

  • Företagsekonomi

Fingeravtryck

Utforska forskningsämnen där Johan Anselmsson är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren

Externa samarbeten med länder/områden de senaste 5 åren