Niko Gentile

Universitetslektor, Biträdande

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Forskning

Mitt arbete är främst inriktat på belysning och dagsljus. Jag användar tekniska och observationsbaserade utvärderingar, och blandar min bakgrund inom byggnadsfysik med principer och metoder från miljöpsykologi och arkitektur. Jag är intresserad på dagsljus- och belysningssystem i en hel livscykelanalys, för att bättre förstå miljöpåverkan av lösningar.

Min nuvarande forskningsämnen fokuserar huvudsakligen på två ämnen: 1) användarens roll i att driva energibesparing för integrerad dagsljus- och elektriska belysningslösningar, främst inriktad på styrsystem roll, 2) tidiga designmetoder och verktyg i stadsplanering för att garantera soltillgång.

Jag är intresserad av pedagogik och innovativa undervisningsmetoder. Vid sidan av utvecklingen av traditionella kurser på LTH, är jag svensk koordinator i NLITED, en modulär onlinekurs i dagsljus av byggnader för traditionella studenter och lifelong learners, och jag var medförfattare till boken "Daylighting and lighting under a Nordic sky".

Jag deltog i International Energy Agency (IEA) SHC Task 50 och jag leder Subtask D av IEA SHC Task 61 / EBC Annex 77 tillsammans med Prof Werner Osterhaus, Aarhus Universitet. Jag leder Subtask D "Applications and case studies" av den nyligen godkända IEA SHC Task 70 (koordinerad med IEA EBC) "Low Carbon, High Comfort Integrated Lighting".

 

Ämnesklassifikation (UKÄ)

  • Arkitekturteknik
  • Tillämpad psykologi

Fingeravtryck

Utforska forskningsämnen där Niko Gentile är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

Nätverk

Externa samarbeten med länder/områden de senaste 5 åren