Foto av Oksana Mont

Oksana Mont

Professor, Docent

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Forskning

Oksana MONT är professor i hållbar konsumtionsstyrning och forskningskoordinator vid IIIEE (Internationella Miljöinstitutet) vid Lunds universitet. Hon bedriver tvärvetenskaplig och internationell forskning inom design, tillämpning och utvärdering av strategier och verktyg för hållbar konsumtion och produktion. Det nuvarande fokuset ligger på affärsmodeller inom delningsekonomin (urbansharing.org) och cirkulär ekonomi, samt på tillräcklighet och välstånd (https://www.sustainableconsumption.se/).

 

Kompetensen inom innovativa affärsmodeller kombineras med fokus på hållbar urbanlivsstil, konsument- och organisationsbeteende och hållbar konsumtionspolicy. Hon leder projekt som undersöker rollen för politik- och styrsystem för att möjliggöra och forma vardagliga val för individer, företag och organisationer genom olika policyverktyg och strategier. Hon är engagerad i högnivåkonsultation för internationella och nationella organisationer. Oksana har över 15 år av projektledarskap. Hon är författare till mer än 150 vetenskapliga publikationer.

Fingeravtryck

Utforska forskningsämnen där Oksana Mont är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren

Externa samarbeten med länder/områden de senaste 5 åren