Foto av Rebecca Forsberg

Rebecca Forsberg

Doktorand

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Forskning

Jag doktorerar vid Lunds Observatorium sen 2019 och i min forskning studerar jag Vintergatan och dess stjärnor med hjälp av grundämnen. Inom min forskning använder jag mig av stjärnspektroskopi, vilket gör att jag kan mäta innehållet av grundämnen i stjärnor. Jag använder denna kunskap inom två av mina huvudsakliga intressen, dels att förstå hur Vintergatan bildats, samt att unddersöka om vi genom att endast kolla på en stjärna kan säga om den har ett planetsystem eller inte.

  • I galaktiskt arkeologi använder jag stjärnor som fossiler, då de bär ett kemiskt fingeravtryck från den galaktiska miljön de bildades från. Detta gör att jag kan kartlägga hur Vintergatan ser ut, samt förstå hur galaxen bildats samt utvecklats över tid.
  • Jag undersöker också huruvida stjärnors egenskaper korrelerar med om de har planeter. Exemplevis har det föreslagits att svala, små stjärnor, "M-dvärgar", är bra kandidater för att ha jordlika planeter inom den "beboeliga zonen". Jag utökar denna forskning genom att undersöka om vi genom att mäta stjärnornas innehåll se om det finns några samband med förekomsten av planetsystem.

Ämnesklassifikation (UKÄ)

  • Astronomi, astrofysik och kosmologi

Nyckelord

  • Astronomy
  • Milky Way, stars, elemental abundances, M-dwarfs, planets

Fingeravtryck

Utforska forskningsämnen där Rebecca Forsberg är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

Nätverk

Externa samarbeten med länder/områden de senaste 5 åren