Inget foto av Torbjörn Forslid

Torbjörn Forslid

Professor

Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

Personlig profil

Forskning

Min forskning de senaste åren har varit inriktad på litteraturens roll i offentligheten, dvs hur olika aktörer i samhället använder och brukar – och inte minst debatterar – litteraturen med olika utgångspunkter och för olika syften. Framför allt har jag intresserat mig för den moderna medialiserade författarrollen.

I denna forskning har jag samarbetat med Anders Ohlsson på SOL. Tillsammans har vi publicerat ett flertal studier, bland annat "Fenomenet Björn Ranelid" (2009), ”Litteraturens offentligheter” (2009) (red TF/AO) samt nu senast "Författaren som kändis" (2011).

Ett utdrag ur den senaste boken, "Författaren som kändis", kan du läsa här: http://www.provlas.se/bladdra/9789186691059/

Se även SVT:s Babel den 13 okt 2011, där du finner inslaget om boken mellan den 32:e och 39:e minuten: http://svtplay.se/v/2566316/babel/del_7_av_13

Expertis relaterad till FN:s globala mål

2015 godkände FN:s medlemsstater 17 Globala mål för en hållbar utveckling, för att utrota fattigdomen, skydda planeten och garantera välstånd för alla. Den här personens arbete relaterar till följande Globala mål:

  • SDG 3 – God hälsa och välbefinnande

Fingeravtryck

Utforska forskningsämnen där Torbjörn Forslid är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler

Samarbeten och ledande forskningsområden under de senaste fem åren

Externa samarbeten med länder/områden de senaste 5 åren