Foto av Ylva van Meeningen

Ylva van Meeningen

Forskningskoordinator

  Om du gjort några ändringar i Pure kommer de visas här snart.

  Personlig profil

  Forskning

  De flesta växter släpper ut BVOCs (som står för Biogenic Volatile Organic Compounds), vilket är tusentals olika ämnen som ger var växt dess karakteristiska doft. För växten så ger BVOCs en hel del fördelar, så som att det kan sänka lövens temperatur, attraherar rovdjur när den attackeras av insekter och kan användas som kommunikation från träd till träd. Men när de väl har släppts ut i luften så kan de även reagera med andra ämnen på olika sätt. Vissa ämnen kan bidra till produktion av smog eller förlänga livstiden för olika växthusgaser, medan andra ämnen producerar moln som blockerar ut solljus som annars skulle ha värmt upp jordens yta. Man vet att dessa processer sker hela tiden, men det är okänt hur stor påverkan de faktiskt har.

  Jag har forskat på vilka utsläppsmönster genetiskt identiska träd har i olika delar av Europe för att öka vår förståelse för hur utsläppen påverkas av det rådande klimatet.

  Fingeravtryck

  Utforska forskningsämnen där Ylva van Meeningen är aktiv. Dessa ämnesetiketter kommer från personens arbeten. Tillsammans bildar de ett unikt fingeravtryck.
  • 1 Liknande profiler