Juridiska föreningens pedagogiska pris 2019

Pris: Pris (inklusive medaljer och utmärkelser)

Beskrivning

Motivering:

"Med en pedagogisk skicklighet, ett storartat engagemang och en omtänksamhet som är sällsynt gör Richard Croneberg sitt yttersta för att studenterna ska få en förståelse för skatterätten och dess principer. Richard visar på en imponerande pedagogisk färdighet i sin undervisning och visar stor förståelse för de delar av skatterätten som eleverna anser vara svårast. Genom att inkludera studenterna i undervisningen bidrar han till utvecklingen av både deras intresse och förståelse för ämnet.

Richards föreläsningar är välstrukturerade, pedagogiska och har även inslag av humor. Studenterna upplever att han hela tiden reflekterar över och förstår vad de behöver för att lära sig ämnet på bästa sätt. I sin strävan att fånga upp studenternas nyfikenhet lyfter han fram bredare perspektiv som ökar förståelsen och skapar engagemang bland studenterna.

Studenterna uppmärksammar särskilt Richards förmåga att göra ämnet lättillgängligt, tydligt och intressant. Genom sin undervisning och bemötande av studenter har han bidrag till en ökad studiemotivation och glädje att lära sig. Det är därför en stor ära att tilldela Richard Croneberg Juridiska Föreningens pedagogiska pris år 2019."
OmfattningNationell
Tilldelande organisationerJuridiska Föreningen

Tilldelat vid evenemang

EvenemangstitelExamensceremoni 2019
PlatsAllhelgonakyrkan, Lund, SverigeVisa på karta
Period2019 juni 15