Beskrivning

Topp20 är evenemanget som prisar Sveriges bästa affärsidéer. Varje år arrangerar Venture Cup tävlingen IDEA som syftar till att främja entreprenörskap och lyfta bra affärsidéer. I år kom det in över 200 bidrag som har gåtts igenom av fyra olika jurys, en för varje region. Till slut har fem vinnare utsetts i de fyra regionerna och tillsammans utgör de listan över Topp20 Sveriges bästa affärsidéer 2022.

Nepri utvecklar mikrofluidiska chip som möjliggör att hitta och kartlägga skadliga mikrober direktnere i jorden. Med detta hittar de växtsjukdomar redan innan de uppstått, och guidar jordbrukaretill precisionsbesprutning av bekämpningsmedel, istället för att hela fält besprutas i blindo. Nepri vann 5 000 kronor på eventet och en plats på den nationella Topp20 listan.
- Vinsten i Venture Cups IDEA tävling ger bekräftelse att det är fler än vi som tror på vår idé och delar vår vision. Det ger också enmycket bra möjlighet att nå ut till personer och idéer som kan vara en nyckelbit att ta Neprividare och fortsätta accelerera framåt. (Erik Karlsson)

Nu går Nepri in i en utvecklingsfas där de kommer utveckla och testa sin chipteknologi vidare fördetta specfika ändamål. Samtidigt kommer de fortsätta utveckla sin affärsmodelloch strategi för att säkerställa att den tekniska utvecklingen sker åt rätt håll. Förhoppningsvis har de redan till sommaren en prototyp för att testa ute hos jordbrukare, och om några år en skalbar och välanpassad lösning för att hjälpa jordbrukare både i Sverige ochinternationellt.
Tilldelande organisationerVenture Cup