Projekt per år
Projektinformation
Beskrivning
År 2021 utlyste svenska Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd (Forte) en särskild satsning på ökad kunskap om hbtq+personers livssituation och hälsa. Tolv projekt fick pengar i denna satsning och rapporterar sina resultat löpande under de kommande åren. Med utgångspunkt i nätverkande mellan projektgrupperna i denna utlysning startas nu ett nordiskt nätverk för HBTQ+ forskning om hälsa och livsvillkor. Syftet är att samla den nordiska HBTQ+ forskningen med inriktning mot hälsa och livsvillkor i bred mening, att dela forskningsresultat med varandra, tipsa om konferenser och workshops, samt ordna nätverksträffar och på sikt konferenser.
Samordnare för nätverket är Catrine Andersson, docent i socialt arbete vid Malmö universitet, med stöd av Centrum för sexologi och sexualitetsstudier (CSS).
Samordnare för nätverket är Catrine Andersson, docent i socialt arbete vid Malmö universitet, med stöd av Centrum för sexologi och sexualitetsstudier (CSS).
Akronym | HBTQ+-H-L |
---|---|
Status | Pågående |
Gällande start-/slutdatum | 2024/01/01 → … |
FN:s Globala mål
År 2015 godkände FN:s medlemsstater 17 Globala mål för en hållbar utveckling, utrota fattigdomen, skydda planeten och garantera välstånd för alla. Projektet relaterar till följande Globala mål:
Ämnesklassifikation (UKÄ)
- Folkhälsovetenskap, global hälsa, socialmedicin och epidemiologi
- Tillämpad psykologi
Fria nyckelord
- hbtq
- hälsa
- livsvillkor
Projekt
- 2 Aktiva
-
Minoritetsglädje och minoritetsstress hos transpersoner: En interventionsstudie med en longitudinell kartläggning av hälsofaktorer Forskningsmedel: Statliga myndigheter och forskningsråd › Forskningsmedel
Wurm, M. (Forskare), Lundberg, T. (Forskare) & Malmquist, A. (Forskare)
Forte, Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd
2021/12/01 → 2025/11/30
Projekt: Forskning
-
QueerPsy: Queer Psychology in Sweden
Lundberg, T. (Forskare), Malmquist, A. (Forskare) & Wurm, M. (Forskare)
2018/06/01 → …
Projekt: Nätverk