Internet inifrån två: Utvärdering, teknik och reflektioner kring en av våra internetburna kurser

Peter Anderberg, Jonas Falkvall, Bodil Jönsson

Forskningsoutput: Bok/rapportRapportForskning

6 Nedladdningar (Pure)

Sammanfattning

Denna rapport handlar så mycket om "Internet inifrån" att titeln gav sig själv – det var bara det att "Internet Inifrån"-titeln redan är upptagen. Den finns sedan i fjol som beteckning på en LTH-kurs som ges i samarbete med företaget AXIS. Denna har ett renodlat inifrånperspektiv ur teknisk synvinkel. I vår kurs kommer inifrånperspektiven däremot från dem som lär sig med hjälp av Internet. Man är inne på nätet, man lär sig via nätet av sina lärare, av varandra, ja, även av sig själv, för det är så mycket i den egna personen som kommer fram, som ploppar upp, när man sitter där och arbetar just med Internet Inifrån.

Nog om detta - vi valde att beteckna våra rapport med Internet inifrån två (jfr Gudfadern 2…) för att samtidigt markera att det finns flera inifrån-perspektiv på Internet. Just detta att ta användarens perspektiv, speciellt den funktionshindrade användarens, på tekniken och fördjupa sig i detta snarare än i tekniken i sig är ju f ö det som är Certecs signum totalt sett.
Originalspråksvenska
Förlag[Publisher information missing]
Antal sidor64
Volym3
StatusPublished - 1998

Publikationsserier

NamnCertec
Volym3
ISSN (tryckt)1101-9956

Bibliografisk information

The information about affiliations in this record was updated in December 2015.
The record was previously connected to the following departments: Certec, Rehabilitation Engineering (011012009), The Vårdal Institute (016540000)

Ämnesklassifikation (UKÄ)

  • Människa-datorinteraktion (interaktionsdesign)

Citera det här