Vi lär som vi lever

Forskningsoutput: Bok/rapportBokPopulärvetenskap

Sammanfattning

Ibland kan man som lärare undra om man lever som man lär. En sak är i alla fall säker, vi lär som vi lever! Vårt nya stressade levnadssätt påverkar givetvis vårt sätt att lära.

Under en kort tidsrymd har tre tekniska produkter påverkat lärandet mer än vad läroplaner eller vetenskapliga pedagogiska genombrott någonsin gjort - datorn, internet och mobiltelefonen. Bodil myntar att vi idag lever på prenässansen, där vi tar in framtiden i nuet som om den redan var här. Hon ställer svåra frågor, väcker många tankar och ger ett och annat svar om hur det kan tänkas gå med kunskapsutvecklingen framöver. Boken innehåller mängder av konkreta exempel samtidigt som den håller en hög idénivå.

"Om jag skulle nagla fast ett enda intresse som knyter ihop hela mitt liv som forskare, lärare, författare, föreläsare, folkbildare, Fråga Lund-profil, mamma, mormor och farmor, så skulle det bli lärande. Det var mitt pedagogiska intresse som drog mig till fysiken och glädjen i att där kunna förstå exakt - både fakta och medmänniskor. Numera upplever jag som professor i rehabiliteringsteknik och hedersdoktor i utbildningsvetenskap nya pedagogiska och tekniska utmaningar i mina möten med stora kognitiva svårigheter. De kräver genuint nya tankar."
Originalspråksvenska
FörlagGleerups Utbildning AB
ISBN (tryckt)9789140664051
StatusPublished - 2008

Ämnesklassifikation (UKÄ)

  • Människa-datorinteraktion (interaktionsdesign)

Citera det här